Zei, idoli, guru. Marile religii ale lumii vazute prin ochii crestinismului

Zei, idoli, guru. Marile religii ale lumii vazute prin ochii crestinismului
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Religie

DESCRIERE

Daca cineva m-ar intreba care este pagina cea mai de pret a lucrarii nu as ezita sa-i spun ca aceasta carte este cea mai de pret pagina a literaturii apologetice in domeniul istoriei religiei. Ideea editorului roman de a initia prin aceasta carte o colectie apologetica apare mai mult decat fericita. Obliga la continuitate, la propunerea identificarii unei linii ortodoxe a apologeticii care trebuie sa treaca de la faza de combatere la aceea de dezbatere destinsa in Duh, fara invartosari uratoare ci inteleptiti de harul Mantuitorului. Sper ca lucrarea aceasta sa fie adusa dinaintea copiilor nostri, bucuros ca ea exista as fi trist daca bucuria aceasta n-as imparti-o cu ei, copiii nelinistii noastre. Cred ca prin aceasta scriere Keneth se va inscrie pe linia unor contributii luminoase la elucidarea unor linii de forta in dialogul cu societatea secularizata. Neuitand, nici o clipa, marturisirea autorului:„Luminare cauti? Sa stii cine esti? Atunci priveste-ti luptele pierdute! Restul e har sau mandrie. Acesta este sfatul meu catre toti pelerinii drumului infundat al misticii si meditatiei asiatice, chiar daca aceasta este si doar o simpla vizitare a unei librarii cu carti despre ezoterism. Cel care si-a vazut propriile slabiciuni, greseli, mizerii si lipsuri, va fi pregatit sa ia asupra sa Crucea lui Hristos, pentru a se departa de pacat si de tradarea dragostei lui Dumnezeu. O hotarare necesara pentru a ne scoate din nevoie. Aceasta ura de sine, purificatoare, ne va conduce la recunoasterea pacatului, pocainta si intoarcere in bratele iubitoare ale lui Hristos. Drumul in jos este drumul in Sus. Nu e comod, nu, insa e cea mai mare aventura pe care poate trai un om. Mai ales din punct de vedere al biruintei si al certitudinii despre viata vesnica.”

Sper din toata inima sa descoperiti in paginile acestei carti bucuria marturisirii care l-au adus pe fratele acesta al nostru in mijlocul poporului nostru, prin conferinte si scriitura. Cred ca marturisirea unuia care a gustat din biruinta cea dinainte de Biruinta este mai de pret decat expandarea frustrarilor noastre pastorale. Sa reinvatam a spune Hristos a Inviat nu ca pe un simplu salut pascal, ci ca pe o certitudine! Cartea aceasta, parte din argumentarea acestei certitudini. (Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1285 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.