Limba si literatura romana. Textul literar - Concepte si exercitii propuse pentru clasele IX-XII

Limba si literatura romana. Textul literar - Concepte si exercitii propuse pentru clasele IX-XII
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Dorinta de a facilita elevilor studiul Limbii si literaturii romane pe parcursul celor patru ani de liceu a dus la aparitia acestei carti.

Continutul ei vizeaza textul literar, sub forma conceptelor operationale si a modului in care acestea se regasesc formulate In cerintele subiectelor de la Examenul de Bacalaureat. Astfel, structura cartii raspunde cerintelor elevilor legate de prezentarea sub forma schematica, preferata de acestia, caci le ofera posibilitatea parcurgerii cu mai multa usurinta si intr-un timp mai scurt a continuturilor prevazute de programa in vigoare.

Prima parte a cartii cuprinde genurile literare (epic, liric, dramatic), speciile literare corespunzatoare acestora si tipurile de texte literare. A doua parte urmareste aplicarea conceptelor din prima parte sub forma Subiectului 1 de la Bacalaureat.

Toate propunerile facute asteapta altele, nearogandu-si nici pe departe atributul de.. fara cusur".

Asadar, cartea se vrea un instrument pentru activitatea de la clasa, dar si o provocare a elevilor de a nu fi doar simpli receptori, ci si creatori, intr-o buna zi.

AutoareaAnul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 296

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2384 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.