Stanciu Carpenaru, Legea societatilor comerciale. Comentariu pe articole. Editia 5

Stanciu Carpenaru, Legea societatilor comerciale. Comentariu pe articole. Editia 5
-15%
Preț: 211,65 lei
249,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Despre lucrare

Conceputa exclusiv pentru practicienii dreptului, aceasta lucrare si-a dovedit valoarea si utilitatea incepand cu prima editie publicata in anul 2001. Aflat la a 5-a editie, acest instrument de lucru reprezinta o lucrare de referinta si o adevarata sursa de informatii practice!

Datorita conceptiei care a stat la baza elaborarii ei, lucrarea s-a bucurat de o foarte buna apreciere in randul specialistilor. Cu deosebire, practicienii dreptului au asimilat aceasta lucrare ca un instrument indispensabil pentru gasirea rapida a unor idei care sa le motiveze solutiilor in complicatele probleme juridice ale activitatii.

Necesitatea unei noi editii

Adoptarea noului Cod civil, care a intrat in vigoare in 2011, a determinat consacrarea sistemului unitar (monist) de reglementare a raporturilor de drept privat, avand drept consecinta„civilizarea” aporturilor juridice comerciale, adica transformarea raporturilor juridice comerciale in raporturi civile guvernate de Codul civil si, totodata, incetarea existentei dreptului comercial.
Noul Cod civil si mai cu seama noul Cod de procedura civila au adus modificari substantiale si in privinta terminologiei folosite de legiuitor. Astfel, titlul legii si implicit al lucrarii a fost modificat in„Legea societatilor”.
Editia 5 a lucrarii reprezinta o radiografie„la zi”, sub aspect legal, deopotriva si jurisprudential, a regimului juridic al societatilor reglementate de Legea nr. 31/1990, in conditiile noului Cod civil.

Lansarea lucrarii

In data de 9 mai 2014, cu ocazia celei de-a X-a editii a Conferintei Dreptul Afacerilor, va avea loc, in jurul orei 13:00 lansarea lucrarii in prezenta autorilor si a invitatilor acestora. Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteti accesa pagina Conferintei AICI

Din cuprins

    textul„la zi” al Legii societatilor
    analiza dispozitiilor Legii nr. 31/1990, cu luarea in consideratie a dispozitiilor noului Cod civil, in special, dispozitiile privind contractul de societate si cele privind regimul persoanei juridice
    modificarile aduse Legii nr. 31/1990, prin O.U.G. nr. 43/2010, O.U.G. nr. 54/2010 si O.U.G. nr. 90/2010, Legea nr. 202/2010, O.U.G. nr. 37/2011, Legea nr. 71/2011, O.U.G. nr. 2/2012, Legea nr. 76/2012, O.U.G. nr. 47/2012 si Legea nr. 187/2012
    noi informatii doctrinare si jurisprudentiale din lucrarile si culegerile de practica judiciara publicate in domeniu
    terminologia impusa de reglementarile legale in vigoare

Puncte forte

    analize ample din punct de vedere teoretic si practic
    solutii originale si temeinic argumentate
    bogatia informatiilor doctrinare si jurisprudentiale
    abordarea tematicii dupa modele de succes din literatura juridica germana
    stil redactional precis prin recursul permanent la realitatea practica
    referinte bibliografice relevante pentru fiecare articol in parte
    index alfabetic bogat si relevant pentru tematica societatilor
    format academic (165x235 mm), cartonat

Despre autori

Specialisti recunoscuti in domeniu, cu o reputatie la nivel national, atat in mediul academic, cat si in cel al practicienilor dreptului, fiind cadre didactice de prestigiu la Facultatea de Drept a Universitati din Bucuresti, dar– in acelasi timp– si avocati de renume, cu o experienta bogata in practica.


Numar pagini:960
Anul aparitiei:2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1096 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.