Realizarea desenelor 2D in Autocad. Manual pentru clasa a XI-a si a XII-a - Specializarea TEHNICIAN PROIECTANT CAD

Realizarea desenelor 2D in Autocad. Manual pentru clasa a XI-a si a XII-a - Specializarea TEHNICIAN PROIECTANT CAD
PRP: 34,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,99 lei
Diferență: 7,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Desen tehnic

DESCRIERE

AutoCAD este un pachet software de desenare si proiectare asistata de calculator - Computer Aided Design -, specializat pentru proiectarea pieselor din domenii precum: mecanic, arhitectural, electric, design etc. Exista si extensii ale acestui program pentru proiectarea instalatiilor electrice sau pentru constructii arhitecturale. Conceput de firma Autodesk, preocupata in permanenta de gasirea variantelor optime pentru proiectare cu calculatorul, AutoCAD a evoluat din anul 1988, cand a fost lansat, de la AutoCAD 2. 6, AutoCAD Release 14 pana la versiunea AutoCAD 2010.
Cresterea vitezei de raspuns, o mai buna operativitate si o fiabilitate marita constituie prioritatile firmei Autodesk.

Totodata, in prezent s-a crescut interactivitatea - o multime de operatii care necesitau, in versiunile anterioare, deschiderea unor casete de dialog sau ferestre roll-up, in noile versiuni se fac cu ajutorul mouse-ului -, s-a marit viteza de randare a unor desene, iar biblioteca de materiale care se pot aplica obiectelor desenate s-a imbogatit.

Se poate spune ca programul acopera toate cerintele utilizatorilor cu privire la proiectarea bidimensionala si tridimensionala, dar si la realizarea unei prezentari a desenelor cu materialele corespunzatoare pentru care au fost proiectate piesele. Se poate vorbi si de un program adaptat cerintelor programatorilor, datorita integrarii Autol. isp-ului si VBA-ului ca limbaje de programare.
AutoCAD este un soft de desenare si de proiectare extrem de precis, care lucreaza in tehnica vectoriala, avand posibilitatea de stocare a numerelor cu o precizie de pana la 16 cifre zecimale, ceea ce-l recomanda ca soft de proiectare pentru domenii de mare precizie, precum topometria, cartografia, ingineria nano.

Proiectat pentru a economisi timp intr-un proces de desenare, AutoCAD permite crearea unei liste a desenelor necesare unui proiect si a unei liste de sarcini aferente fiecarui desen (acest lucru se poate obtine prin atasarea la desen a unei foi de calcul tabelar, creata cu ajutorul tabelelor din AutoCAD).

Alaturi de desenul realizat, AutoCAD creeaza o lista a datelor obiectului desenat, lista care cuprinde date legate de geometria acestuia, de culoare, de stilulliniei, al textului, de straturile desenului, precum si elementele legate de blocurile si atributele din desen, aria si perimetrul contururilor inchise sau volumele obiectelor tridimensionale. Aceste date sunt stocate in baza de date a desenului si ne permit marirea productivitatii, scazand durata de revizuire a desenelor care fac parte din acelasi proiect.

Marirea productivitatii desenarii se realizeaza si prin folosirea repetata a unor obiecte deja desenate si salvate ca blocuri, pe care le putem insera ori de cate ori avem nevoie in desenul cur nt sau in alte desene.


Anul aparitiei: 2010
N. pagini: 232

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0693 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.