Opere Aristotel. Despre suflet

Opere Aristotel. Despre suflet
-30%
Preț: 23,80 lei
34,00 lei (-30%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2013
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Corpus-ul textelor aristotelice da seama, pentru orice cultura moderna, de istoria mobila a traditiei peripatetice: lucrarilor strict autentice ale lui Aristotel li se adauga altele din peripatetismul grec, arab si latin.

Astfel, Aristotel este o sursa greaca a filosofiei, dar si un mobil recurent al filosofiei universale, modificat de trecerea prin istoria ei. De aceea, traducerea si comentarea lui au reusit, de mai multe ori in ultimele doua milenii, sa determine nasterea unor mari culturi filosofice.

A-l traduce unitar si complet este o sansa a limbii romane de a deveni o limba a filosofiei.

Aristotel a dat, in Despre suflet, ideea unei stiinte despre intregul adevar, pentru ca sufletul este, oarecum, toate lucrurile. De aceea, din acest tratat a rezultat o stiinta a vietii, un elogiu al corpului si o teorie a cunoasterii prin care cunoscatorul devine, treptat, intreaga lume, iar lumea devine fenomen al cunoasterii.

La intrebarea Cine sunt? Aristotel poate raspunde oricui: o simpla puritate insetata de experienta. Dar peste ea sta istoria interpretilor tratatului, care au construit, citind si recitind textul lui Aristotel, rupandu-se de el si revenind la el periodic, ideea subiectului modern.


CUPRINS:

Nota introductiva

Aristotel, Despre suflet

Cartea I

Cartea a II-a

Cartea a III-a

Note
Index nominum et terminorum

Bibliografie selective

Traducere: Alexander Baumgarten
Anul publicarii: 2013
Format: 14, 5x20, 5
Nr. pagini: 400

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

24,65 lei
29,00 lei (-15%)
19,55 lei
23,00 lei (-15%)
10,20 lei
12,00 lei (-15%)
25,60 lei
32,00 lei (-20%)
11,20 lei
14,00 lei (-20%)
Created in 0.1238 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.