O minunată nefericire

O minunată nefericire
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2006
Pagini: 264
Format: 15.5x24cm
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

O minunată nefericire - Boris Cyrulnik. O minunată nefericire.

Cînd te minunezi întîlnind copii care triumfă asupra celor mai cumplite încercări.
Mirarea nu datează de ieri, de azi. întotdeauna oamenii sînt uimiţi în faţa copiilor care au depăşit nenorocirile şi şi-au clădit o viaţă decentă, în ciuda lor. Se "minunează" pentru că aceşti micuţi au "triumfat" asupra unei imense "nefericiri". Minunea şi nefericirea sînt deja asociate. Cît despre sentimentul de triumf, pentru ca el să ajungă în spiritul victimei, trebuie ca aceasta să fi avut timpul să scrie mai multe capitole din povestea sa pentru ca, întorcîndu-se în trecut, să-şi poată da seama că a învins. Şi totuşi, chiar în momentul agresiunii, există deja un sentiment amestecat de suferinţă şi de speranţă. Copilul visează: "Într-o zi am să mă salvez... într-o zi mă voi răzbuna... le voi arăta eu lor...", şi plăcerea visului, combinată cu durerea realităţii, îi permite să o suporte.
Boris Cyrulnik, etolog şi neuropsihiatru francez, relatează în lucrarea sa, "O minunată nefericire", concluziile la care a ajuns în urma cercetărilor asupra conceptului de rezilienţă, această uimitoare capacitate a fiinţei umane de a depăşi traumele şi rănile emoţionale cele mai cumplite: boală, doliu, viol, tortură, război... Bazîndu-se pe multitudinea de cazuri reale studiate atît în cabinetul său de psihoterapie, cît şi în misiunile în străinătate - Bosnia, Cambodgia, Brazilia, Rusia - autorul ne explică modul în care, şi în încercările cele mai odioase, oamenii pot să triumfe şi să aibă o viaţă normală datorită abilităţilor căpătate în copilărie.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0717 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.