Nulitatea actului juridic civil. Conform noilor Coduri

Nulitatea actului juridic civil. Conform noilor Coduri
-15%
Preț: 38,25 lei
45,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

In noul Cod civil nulitatea isi gaseste nu doar o definitie legala, ci si o reglementare proprie, cu caracter general, in cadrul capitolului destinat contractului, chiar daca institutia are o sfera de aplicare mai larga.

Privita in corelatie cu principiile legalitatii si libertatii de vointa, nulitatea pastreaza in continuare un loc special intre sanctiunile de drept civil, cu importante si multiple valente practice.

Hotararile judecatoresti recente selectate in vederea alcatuirii prezentei culegeri ilustreaza aplicatiile nulitatii in dreptul civil roman, iar comentariile care le insotesc releva atat elementele de noutate aduse de Codul civil in vigoare, cat si aspectele durabile, normele si principiile care au rezistat timpului, mentinute in noua reglementare.

Urmand, in linii generale, structura sectiunii destinate nulitatii contractului in noul Cod civil, lucrarea este organizata in patru capitole privind cauzele de nulitate, regimul juridic al nulitatii, efectele nulitatii– privite prin prisma principiilor care le guverneaza, dar si a exceptiilor de la aceste principii– si aspecte procedurale.


Ed. coord. de: Dan Lupascu
Data aparitiei: Iunie 2013
Format: A5
Pagini: 370

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1110 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.