Mozaic. Metodă rapidă de învăţare a limbii germane

Mozaic. Metodă rapidă de învăţare a limbii germane
-20%
Preț: 21,60 lei
27,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-748-208-2
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 272
Format: 16 x 23 cm
Categoria: Intensiv

DESCRIERE

Chiar dacă cei mai mulţi dintre noi, românii, considerăm germana o sperietoare, o limbă care ne obligă să gândim pe dos (şi cine mai ştie de ce alte prejudecăţi i-ar fi fost administrate), aproape la fel de mulţi ne uităm jinduind la modelul german, aşa cum funcţionează el în majoritatea domeniilor. Şi când te gândeşti că au fost vremuri când numitul model putea fi văzut la lucru chiar prin România, în anii când minoritatea cetăţenilor români de etnie germană mai însemna numericeşte câte ceva.
Dar, poate, tocmai constatarea aceasta le-ar da mai mult curaj unora în a încerca să se apropie cu nădejde de graiul acesta. Cum însă orice pledoarie în favoarea asimilării unei limbi străine e bine să fie însoţită şi de recomandarea unei metode cu maximum de sorţi de izbândă, în cazul germanei e bine să vă notaţi un nume, cel al profesoarei Hedwig Bartolf – autor de manuale şi alte lucrări destinate studiului limbii şi culturii germane – şi un titlu, cel al metodei Mozaic, curs rapid de învăţare a limbii germane, dedicat adulţilor începători, încă dornici să mai înveţe câte ceva, din varii motive (constrângeri şi utilităţi profesionale, plăcerea şi interesul particular chiar).
Unităţile de învăţare în care este structurată lucrarea, în număr de cincisprezece, sunt organizate recurent (EXERCIŢII PRELIMINARE – TEXT – APLICAŢII PE MARGINEA TEXTULUI – SISTEMATIZĂRI GRAMATICALE – TESTEN SIE SICH!, rubrică generică, pe parcursul căreia, printr-un grupaj final de teste, se urmăreşte verificarea punctuală a cunoştinţelor dobândite în lecţia curentă – VOCABULAR, german-român şi român-german), gradul de dificultate sporind de la o unitate la alta, în funcţie de acumulări. Exerciţiile vizează o creştere a autonomiei de exprimare, dar şi acumulări de cultură şi civilizaţie germană, prin informaţii din cele mai diverse domenii. În secţiunea finală a volumului sunt prezentate soluţiile testelor şi o scurtă bibliografie.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2951 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.