Matematica Euclid clasa I. Invatam matematica prin concursul national Euclid

Matematica Euclid clasa I. Invatam matematica prin concursul national Euclid
-20%
Anul publicării: 2012
Categoria: Matematica
Preț: 12,00 lei
15,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Incepand cu etapa a doua ( 03.02.2013), Concursul National Euclid va avea o proba si pentru elevii de clasa I. Am introdus aceasta proba acum, pentru a lasa timp celor mai mici elevi sa se obisnuiasca cu atmosfera de la scoala si sa inteleaga care este ritmul vietii de elev.

Consideram ca este important ca elevul de clasa I sa participe la competitii, pentru ca debutul sau in viata scolara sa fie complet. Participand la concursuri,el se va obisnui usor cu lucrul sub tensiune, contra timp, cu sisteme diferite de evaluare si notare.

Parintii trebuie sa ii sustina, indrume si incurajeze pe cei mici si mai ales, trebuie sa ii invete ca a participa la un concurs reprezinta un castig in sine, indiferent de rezultatul obtinut.

Proba pentru clasa I este compusa din doua subiecte, fiecare cu cate 9 itemi. Primul subiect are 9 itemi grila, iar al doilea are 9 itemi de completare/ colorare. Fiecare din cei 18 itemi valoreaza cate 5 puncte, iar 10 puncte se acorda din oficiu. Subiectul a fost astfel structurat in ideea ca punctajul unui item sa nu fie prea mare, astfel incat o greseala sa nu scada cu mult nota finala.

Modul de administrare a testului este urmatorul :supraveghetorul imparte elevilor foile de concurs ( cate doua exemplare, unul pentru concurs si unul pentru acasa) si le explica elevilor in ce fel au voie sa faca incercuirile si colorarile. Dupa ce toate aspectele legate de completarea foii de concurs sunt lamurite, supraveghetorul citeste fiecare item, lasand pauze de 4-5 minute intre itemi, pentru ca elevii sa aiba timp sa le rezolve. Dupa completarea foilor de concurs, elevii sunt indrumati sa copieze ceea ce au completat, pe foaia cu care vor pleca acasa. Apoi predau foile de concurs supraveghetorilor iar acestia le completeaza in antet datele personale.Din cuprins:


I. Notiuni introductive in studiul matematicii
II. Numerele naturale de la 0 la 10
III. Adunarea si scaderea numerelor naturale in concentrul 0-10
IV. Numere naturale de la 0 la 20
V.  Adunarea si scaderea numerelor naturale in concentrul 0-20, fara trecere peste ordin
VI. Numere naturale de la 0 la 100
VII. Adunarea si scaderea in concentrul 0-30, fara trecere peste ordin
VIII. Adunarea si scaderea in concentrul 0-100, fara trecere peste ordin
IX. Figuri geometrice

1. Lectia despre siruri de numere
2. Lectia despre ,,Principiul cutiei"
3. Lectia despre numararea de configuratii

X. Teste finale
XI. Teste Euclid
XII. SolutiiAnul aparitiei: 2012
Autori: Colectiv
Nr. pagini: 134
Vezi și alte cărți: Concursul National Euclid

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0906 sec