Maria. Volumele 1, 2, 3

Maria. Volumele 1, 2, 3
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Romane

DESCRIERE

Despre acest roman

Autorul este convins de controversele ce le va isca acest roman, controverse create de parerile preconcepute ale unora dintre cititorii lui sau ale criticilor, privind relatiile intime dintre oameni indiferent de sex sau orientari le lor sexuale, ale celor ce ignora faptul ca toate aceste orientari, chiar daca nu ne place a o recunoastem, exista in realitate si fac parte din viata multora dintre semenii nostri, dar evitam sa vorbim despre ele.

Fiind hotarat sa Infrunte aceste pareri pr concepute, autorul trateaza problema cu convingerea ca o mare parte dintre cititorii romanului vor aprecia curajul de a spune lucrurilor pe nume si de a descrie realitatea asa cum este ea In viata de zi cu zi, ca ne place sau nu, ca suntem de acord cu ea sau nu. Asta este viata adevarata.

Romanul este de fapt povestea de dragoste a doi tineri, ce se desfasoara pe o perioada de viata de peste saptezeci de ani, de la adolescenta pana la moarte, cu bunele si relele pe care le aduce viata omului. Dar peste care reusesc sa treaca, sa rarnana nedespartiti si sa depaseasca majoritatea tentatiile si ademenirile ispititoare ale vietii, datorita sentimentelor puternice si sincere care i-au .adus impreuna si au dainuit pana la trecerea lor in nefiinta si poate si dupa. Numai Dumnezeu stie, deoarece El este atotstiutorul si carmuiororul universului.

Personajul principal al romanului, Maria, este o fata de mici boieri de la tara, de undeva din meleagurile podgoriilor"Dealul Mare," descendenta a unei stravechi familii de boieri moldoveni din al carei spita ratacita in aceasta parte de tara se trage. Arborele genealogie al familiei se pierde in negura vremii pana undeva dinnaintea dornitorului Stefan cel Mare. Ultimul strabun a carui amintire s-a transmis din generatie in generatie a fost Caracas Postelnic (1822), celorlalti dinnainte pierzandu-li-se urma in negura timpului. Datorita cunostintelor, educatiei si a originii familiei, Maria a fost selectata pentru a urma cursurile scolii regale de fete din Bucuresti, denumita"Scoala regala de fete" si cunoscuta publicului sub denumirea de"Pensionul regal," patronata de regina Elena. Prin perseverenta, multa seriozitate si mai ales disciplina, reuseste sa se impuna printre elevele de exceptie ale liceului, fiind selectata pentru a face parte din anturajul reginei. Maria, modesta, si serioasa, fara a-si etala obraznic cunostintele temeinice si meritele scolare, se impune ca lider liber acceptat de majoritatea colegelor si de intregul corp profesoraL Cu ocazia festivitatilor organizate la palat, avand ca motivatie aniversarea a doi ani de la incoronarea micului print Mihai ca rege, cu Coroana de Otel a Romaniei, este selectata printre participantele la bal. Aici il cunoaste pe George, un tanar elev militar al scolii de ofiteri regali"Soimii Carpatilor," selectat si el datorita calitatilor pentru acest eveniment in anturajul regelui, indragostindu-se unul de altul spontan si puternic chiar de la prima lor intalnire la palat.

Aceasta dragoste incearca autorul sa v-o prezinte in carte cu  toate bunele si relele ce le aduce viata omului si bineinteles cu ademenirile, tentatiile, suisurile sau coborasurile prin care trecem de-a lungul vietii cu totii. Iubirea navalnica, plina de pasiune, dorinti si ispite de tot felul, o pun pe Maria, necunoscatoare si casta, in diverse situatii, din ale caror mreje reuseste totusi sa scape, ajutata de credinta in Dumnezeu si de puternicul sentiment de dragoste pe care il nutreste pentru George.

Ispita si adernenirile raului, intruchipat prin cea mai buna  prietena, care are orientari sexuale de lesbiana, produce asupra ei puternice framantari si simtiri contradictorii, care o aduc la un moment dat in deruta si incertitudine, fiind gata, gata, datorita insistentelor prietenei, indragostita de ea in felul ei, sa cedeze inconstienta avansurilor.

Totusi, ajutata de credinta si de marea dragoste pentru George si mai ales de convingerea ca rostul ei de femeie este sa aiba o familie, sa nasca copii cu barbatul dat ei de Dumnezeu si sa ramana femeie in randul femeilor, asa cum le-a creat Dumnezeu la inceputul inceputurilor. Reuseste totusi sa depaseasca toate tentatiile, dorintele trupului si ademenirile insistente ale prietenei, iar dragostea pentru George sa se implineasca prin casatoria lor. Sa aiba copii si nepoti asa cum si-a dorit si sa isi implineasca toate visele, traind alaturi de marea si singura ei dragoste.


Nr. pagini: Vol. I - 137, Vol. II - 181, Vol. III - 149
Cartile sunt nerecomandate minorilor
Anul aparitiei: 2011
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Maria. Volumele 1, 2, 3

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1106 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.