Management public (Editia a doua) - Lucica Matei

Management public (Editia a doua) - Lucica Matei
-5%
Preț: 34,20 lei
36,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Managementul public apare in a doua editie, revizuita si adaugita, la cinci ani dupa prima editie. La fel ca si la prima sa editie, Management public se bazeaza pe premisa noii realitati mondiale. Provocari ale mediului au determinat schimbari esentiale in sectorul public, astfel intalnim o administratie publica complexa, confruntata cu intrebari privind interactiunea institutie publica– cetatean.

      Asistam la o„reinitiere conceptuala” a reformei sectorului public. Redefenirea structurilor organizatiilor de stat, a rolului statului in economie si a relatiilor dintre functionarii publici, politicieni si cetateni, sunt numai o parte a proceselor de schimbare a ansamblului agregat– politici, norme, proceduri, sisteme, structuri organizationale, personal.

      Esenta abordarii noastre este concentrata pe analize ale componentelor majore ale administratiei publice, cum sunt organizatiile, personalul, procesul de conducere. Schimbarea modelului traditional birocratic cu cel al guvernarii transparente, orientate pe rezultate si dezvoltarea unei combinatii constructive intre dimensiunile noului management public si administratia traditionala sunt dimensiuni conceptuale surprinse in lucrare.

      Managementul public trateaza problematica procesului decizional, utilizand analiza sistemica si cuprinzand cele trei abordari ale deciziei: manageriala, politica si juridica.

      Spre deosebire de editia precedenta, Managementul public, editia a II-a, trateaza problematica resurselor umane, evidentiind aspecte europene ale reformelor functiei publice, mecanismele consolidarii profilului functionarului public.

      O dimensiune importanta a Managementului public in cele doua editii este cea europeana, sustinuta de prezentarea practicilor deja acreditate in ceea ce priveste serviciile publice, utilizarea mecanismelor de tip piata in sectorul public.

      Lucrarea ce isi propune a fi o informare, dar si o descriere, o teorie, dar si o interpretare, se adreseaza studentilor, cercetatorilor si cadrelor didactice din domeniul stiintelor administrative, al stiintelor politice, expertilor si practicienilor din administratia centrala si locala, precum si tuturor celor interesati de practicile si evolutiile managementului public modern.

Autoarea


Anul aparitiei: 2006
Format: 17x24
Nr. pagini: 432

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.