Introducere in algebra computationala (aplicatii in geometrie, sisteme de ecuatii, coduri)

Introducere in algebra computationala (aplicatii in geometrie, sisteme de ecuatii, coduri)
-17%
Preț: 13,60 lei
16,38 lei (-16,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Categoria: Matematica

DESCRIERE

Introducere in algebra computationala de Horvath Alexandru. Aceasta carte se doreste a fi o introducere intr-un domeniu tanar al matematicii, care abia isi fixeaza contururile: algebra computationala.
Termenul„computational” nu se rezuma la calcul numeric sau la metode de calcul numeric aproximativ, ci acopera, in perceptia autorului, stradania de a face efective rezultatele clasice sau noi ale intregii matematici. Aceasta stradanie de a face constructiile ideatice ale matematicii cat mai operationale este favorizata cu succes de mijloacele de calcul din ce in ce mai performante de care dispunem si care ne permit sa implementam algoritmi mai sofisticati, dar si care largesc aria experimentarilor in cercetarea fundamentala matematica.
Poate fi algoritmizata demonstratia unei teoreme de geometrie euclidiana plana, pentru ca apoi validarea ei?
Cum pot fi rezolvate algoritmic sistemele de ecuatii polinomiale neliniare?
Cum se pot efectua pe calculator operatiile aritmetice in corpuri finite de numere?
Cum se pot construi, pe baza acestora, coduri algebrice care permit recunoasterea si corelarea erorilor survenite la transmisia informatiei?
Aceste intrebari primesc un raspuns in prezenta carte, schitand, in acelasi timp, si o parte din contururile unui capitol relative tanar al matematicii– algebra computationala.

Anul publicarii: 2011
Format: 17 X 24
Nr. pagini: 208

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1352 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.