Fizica culegere de probleme propuse si rezolvate pentru clasa a X-a si examenul de Bacalaureat - Mihaela Chirita

Fizica culegere de probleme propuse si rezolvate pentru clasa a X-a si examenul de Bacalaureat - Mihaela Chirita
-15%
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

Culegerea de Fizica de probleme propuse si rezolvate pentru clasa a X-a si examenul de Bacalaureat
se adreseaza atat elevilor de clasa a X-a cat si elevilor care se pregatesc sa sustina un examen la termodinamica sau electricitate.

Ca sa puteti sa rezolvati problemele trebuie sa cunoasteti teoria din manualul de clasa a X-a. incercati sa rezolvati problemele in ordinea propusa (gradual). Pentru a obtine o pregatire minima este necesar sa rezolvati prima treime a problemelor din fiecare capitol. Pentru a obtine o pregatire medie trebuie sa rezolvati si a doua treime din problemele propuse. Daca veti reusi sa rezolvati toate problemele inseamna ca aceasta disciplina nu are secrete pentru voi. Problemele cu asterix au un grad ridicat de dificultate, depasesc materia obligatorie si se adreseaza elevilor performeri la aceasta disciplina. in cazul in care nu reusiti sa rezolvati o problema, amanati o zi sau doua si apoi incercati din nou. Daca nici in acest caz nu reusiti, cititi rezolvarea, incercati sa intelegeti aceasta rezolvare si dupa un timp (cateva zile) incercati sa rezolvati singuri problema.

In general problemele de la sfarsitul fiecarui capitol au un grad mai mare de dificultate si se adreseaza elevilor care doresc sa cunoasa foarte bine aceasta disciplina. Este bine ca fiecare elev sa fie capabil sa rezolve cel putin problemele din materia obligatorie.

Cuprins:

Capitolul 1. Elemente de termodinamica

1. 1 Notiuni termodinamice de baza
1. 2 Lucrul mecanic si energia interne
1. 3 Aplicatii ale principiului 1 al termodinamicii
1. 4 Aplicatii ale principiului 2 al termodinamicii
1. 5 Calorimetri

Capitolul 2. Circuite de curent continuu

2. 1 Rezistenta electrica. Legea lui Ohm pentru un circuit electric simplu
2. 2 Gruparea rezistoarelor
2. 3 Legile lui Kirchhoff
2. 4 Puterea si energia electrica

Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 304

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1136 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.