Fericirea - un drept cu care ne naştem, o cale de a-l valorifica

Fericirea - un drept cu care ne naştem, o cale de a-l valorifica
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-7694-28-7
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 396
Format: 14x22cm
Categoria: Ezoteric

DESCRIERE

Fericirea - un drept cu care ne naştem, o cale de a-l valorifica - Matthieu Ricard. Fericirea - un drept cu care ne naştem, o cale de a-l valorifica

Prezentare:

Toţi ne dorim fericirea, dar cum să o aflăm, cum să o păstrăm şi cum, chiar, să o definim? Acestei întrebări, filozofice prin excelenţă, tratată între pesimism şi zeflemea de gândirea occidentală, Matthieu Ricard îi oferă răspunsul budist: un răspuns exigent, dar liniştitor, optimist şi accesibil tuturor. Să încetăm a mai căuta fericirea în afara noastră, să învăţăm să privim în noi înşine, să adoptăm o atitudine mai meditativă şi mai altruistă faţă de lume. Beneficiind de o dublă cultură, de experienţa de călugăr, de frecventarea marilor înţelepţi şi de cunoaşterea textelor sacre, unul dintre ambasadorii occidentali cei mai populari şi recunoscuţi ai budismului, autorul ne propune o reflecţie pasionantă despre fericirea autentică şi modalităţile de a o atinge.
Cercetător în genetică celulară, discipol al lui Frangois Jacob, Matthieu Ricard a optat pentru budism şi este astăzi unul dintre cei mai mari specialişti din lume. Trăieşte în Himalaya de mai bine de treizeci şi cinci de ani, în apropierea marilor maeştri spirituali. Interpretul de limbă franceză al lui Dalai Lama, fotograf, traducător şi editor al textelor sacre, trăieşte în mănăstirea Shechen din Nepal, unde se consacră vieţii monastice, diverselor proiecte umanitare şi protejării culturii tibetane şi Tibetului.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.