Ezoterism crestin. Contributii la o intelegere mai profunda a Evangheliilor

Ezoterism crestin. Contributii la o intelegere mai profunda a Evangheliilor
Preț: 36,24 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Ezoteric

DESCRIERE

S-a spus ca, in ultima instanta, superioritatea crestinism ului nu consta intr-o doctrina rationalizata si rationalizanta, ci intr-o Taina Absoluta pe care nici o filozofie nu o va putea niciodata aborda. O opinie cu care suntem intr-adevar de acord.

E buna si filozofia, dar cu conditia sa te conduca pana la punctul in care sa realizezi ca nu mai ai ce face cu ea. Si nu mai ai ce face cu ea pentru ca de fapt nu mai ai ce comenta. In fata Soarelui Spiritului, toata biata noastra logica se topeste precum ceara la foc. Mai devreme ne-am folosit de filozofie (Libertate prin Cunoastere– Yoga si Idealismul german– Ed. Solteris, 2007) ca sa intoarcem pe toate fetele asertiunile metafizicii orientale, cu toate fenomenele ei miraculoase, dar toata analiza noastra de atunci nu poate avea alt scop (in perspectiva a ceea ce am spus in lucrarea de fata) decat de a pune intr-o lumina cat mai clara faptul ca toate minunile orientului, toate performantele (jenante pentru mintile europenilor), atribuite celor mai inalti Maestri Spirituali, sant doar ceata si fum in fata Tainei Supreme a Logosului Intrupat.

Nici un miracol, nici o putere suprafireasca atribuita celui mai mare initiat, nu poate fi folosita ca exemplu de comparatie, ca demers explicativ pentru a rationaliza Lucrarea lui Hristos. Aici este altceva, este vorba de prezenta ca atare a Divinului in lumea materiala. Singura comparatie care ar sta in picioare, ar fi cea de la sfarsitul Evangheliei lui Ioan si anume ca Iisus a Tacut atatea lucruri, incat intregul Pamint n-ar putea sa incapa cartile care ar trebui sa fie scrise pentru a infatisa lucrarea lui Dumnezeu,

In ultimele doua milenii omenirea tot a mai progresat ceva. S-au deschis totusi mai multe posibilitati, Maestri precum Rudolf Steiner sau Omraam Aivanhov (poate Of fi si altii, dar noi i-am citat pe cei pe care i-am cunoscut prin opera lor) au ridicat un pic valul, prin care sa ne faca cat de cat sa intrezarim Fulguratiile Orbitoare ale Piscului fara sfarsit. In acest sens, prin aceasta lucrare, speram sa aducem si noi o modesta contributie.


Anul aparitiei: 2013
Numarul de pagini: 577
Formatul in cm. (l x L): 14, 5 x 20, 5 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Ezoterism crestin. Contributii la o intelegere mai profunda a Evangheliilor

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1174 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.