Dictionarul fundamental al Limbii Romane. Explicativ, morfologic, ortografic si ortoepic (Cartonat)

Dictionarul fundamental al Limbii Romane. Explicativ, morfologic, ortografic si ortoepic (Cartonat)
-5%
Preț: 199,50 lei
210,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Dictionare

DESCRIERE

Cel mai nou si mai util instrument lexicografic. 70. 000 de cuvinte-titlu si peste 100. 000 de sintagme, locutiuni si expresii.

Contine 7. 000 de cuvinte-titlu mai mult decat DEX si 3. 000 de cuvinte mai mult decat DOOM 2005.

Dictionarul fundamental al limbii romane este, in acelasi timp, un dictionar explicativ, un dictionar morfologic (contine formele de genitiv-dativ si plural la substantiv, modurile si timpurile verbului etc.) si un dictionar ortografic si ortoepic (cuvintele sunt tratate, spre deosebire de marea majoritate a dictionarelor similare, conform noilor regului din DOOM - 2005).

Cele 70. 000 de cuvinte-titlu si cele peste 100. 000 de expresii, locutiuni si sintagme dau seama atat de bogatia limbii romane, de diversitatea registrelor ei (termeni populari, arhaisme, regionalisme, cuvinte argotice etc.) cat si de amploarea schimbarilor din limba romana actuala. Conceput ca un vast repertoriu al limbii romane, Dictionarul findamental al limbii romane inregistreaza si un numar impresionant de noi cuvinte, sensuri, locutiuni si expresii, multe dintre ele aparute in ultimele trei decenii (si care nu se gasesc in celelalte dictionare similare).

Dictionarul fundamental al limbii romane se adreseaza elevilor, studentilor, profesorilor, jurnalistilor, treducatorilor in si din limba romana, tuturor celor interesati intr-o cunoastere cat mai completa a lexicului limbii romane, in utilizarea cat mai eleganta, mai nuantata si mai corecta a acesteia.


Autori: Gabriel Angelescu, Emilia Mares
Anul aparitiei: 2008
Nr. pagini: 1360
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Dictionarul fundamental al Limbii Romane. Explicativ, morfologic, ortografic si ortoepic (Cartonat)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1040 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.