De la entuziasm la criza. Pasii Romaniei dupa aderarea europeana

De la entuziasm la criza. Pasii Romaniei dupa aderarea europeana
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Acest volum abordeaza problematici diverse, derivate din apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana, dar si chestiuni de politica interna sau externa relevante pentru ultimul an si jumatate. Astfel, sunt tratate detaliat rundele de alegeri prin care Romania a trecut in 2008 si 2009, procesul de ratificare si intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, procesul de desemnare a noii Comisii Europene, dar si analize teoretice asupra constructiei europene, identitatii romanesti, profilului parlamentarilor sau elemente ale actualei crize financiare globale. Reunind articole din perioada octombrie 2008– mai 2010, aparute in revista clujeana„Tribuna”, volumul cuprinde informatii si analize utile pentru publicul romanesc interesat de problematica europeana si de politica interna si externa a Romaniei. Scris de doi tineri politologi, volumul imbina cunostintele tehnice cu stil jurnalistic, incearca sa renunte la haina rigorii stiintifice, insa nu pentru a distorsiona realitatea, ci pentru a oferi viziuni si interpretari proprii intr-un limbaj cat mai accesibil publicului larg. Aveti oportunitatea ca in acest volum sa cititi articole care le-au adus premii la nivel european celor doi autori sau care sunt derivate din lucrari stiintifice ample, publicate in jurnale academice de cel mai inalt nivel din Europa. Nu in ultimul rand, trebuie salutata prezenta catorva dintre colaboratorii nostri pe parcursul acestui volum.

Continut:
PARTEA I - Imperfectiunile sistemului comunitar
PARTEA II - Drumul spre europenizare
PARTEA III - In cautarea unei identitati


Despre autor:
Sergiu Gherghina este cercetator in programul de doctorat din Departamentul de Stiinte Politice al Universitatii Leiden. Este asistent de cercetare in domeniul partidelor din Europa de Vest si asistent universitar in metode de cercetare, psihologie politica si partide. Ariile sale de interes sunt institutiile UE, partidele, comportamentul legislativ si democratizarea. A publicat in calitate de autor sau co-autor patru carti si a editat/coordonat 12 volume nationale si internationale in domeniul partidelor, parlamentelor, institutiilor si politicilor europene si identitatii nationale. Este autorul catorva zeci de articole de specialitate publicate in jurnale nationale si internationale, a efectuat o traducere a unui manual de metodologie aplicata in stiintele sociale si a publicat peste 20 de recenzii in reviste internationale. Este editor-sef al jurnalului international de stiinte politice CEU Political Science Journal. George Jiglau este doctorand al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul UBB. A absolvit aceeasi facultate in. Este master in stiinte politice la Universitatea Central Europeana din Budapesta (2007). Domeniile sale de interes cuprind metodele de cercetare in stiintele sociale, partide, sisteme de partide si sisteme electorale, precum si studiul Uniunii Europene si al fenomenului de europenizare. A publicat numeroase articole in reviste stiintifice din tara si din strainatate si a editat sau a publicat capitole in volume care abordeaza problematica Uniunii Europene.Autor: Sergiu Gherghina, George Jiglau
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 274

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0990 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.