Dacia preistorica de Nicolae Densusianu - Editia facsimil (Coperti cartonate)

Dacia preistorica de Nicolae Densusianu - Editia facsimil (Coperti cartonate)
-10%
Preț: 108,00 lei
120,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Format: 21x30 cm
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Dacia preistorica de Nicolae Densusianu cu o prefata de Dr. C. I. ISTRATI.


Aceasta editie este o repreducere in facsimil a lucrarii Dacia preisorica de Nicolae Densusianu, aparuta pentru prima data in Bucuresti in anul 1913.


VIEATA SI OPERA SA.
Insemnatatea Daciei Preistorice.
In revista <> dela 1 Aprilie 1911 (1), primul sau articol incepea Cll urmatoarele cuvinte:
<>.
 
Aceste putine cuvinte, cari iasa sa se vada asa de limpede si cine era N. Densusianu, si care este soarta - sa zic si la noi, daca nu mai mult la noi ca in alta parte - a celor modesti, corecti, muncitori si demni, fac cea mai mare cinste d-lui O. Lugosianu. De sigur ca Domnia-sa le-a scris, cum le-am citit si eu de altfel, cu inima plina de durere.
Da, Niculae Densusianu nu mai era; el murise la 24 Martie 1911 orele 1 si jumatate dupa amiaza!
Sufletul acestuia, care parasia valea plangerilor, dupa o vieata plina de resemnatiune si munca, era sufletul unuia din cei mai de seama fii ai neamului romanesc.

Am credinta si curajul a spune ca neamul romanesc nu a avut multi fii destoinici ca Densusianu si ca in Panteonul nostru va fi el, de sigur, fruntas intre fruntasi.

Rar s'a vazut un om mai hotarit in a-si sacrifica vieata lui-caci el de 40 de ani nu mai traia decat pentru un anumit scop, - care sa paraseasca toate placerile vietii, sa se izoleze de lume) sa renunte la familie, sa se desparta voit si hotarit de tot si toate, pentru a-si consacra toata activitatea de care era capabil, realizarii. numai unui vis frumos ce ducea la desmormantarea unui trecut de aur al neamului sau.


Anul reeditarii: 2015
Coperti: Cartonate
Nr. pagini: 1152

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.