Cristi Danilet, Ghid de mediere penala. Conform noilor coduri

Cristi Danilet, Ghid de mediere penala. Conform noilor coduri
-20%
Preț: 35,92 lei
44,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea abordeaza medierea penala atat din perspectiva teoretica, cat si din perspectiva practica. La elaborarea ei s-a tinut seama de legislatia in vigoare de la 1 februarie 2014, care aduce imbunatatiri importante acestei institutii prin reglementarile din Noul Cod penal si Noul Cod de procedura penala, respectiv prin modificarile aduse Legii medierii de catre Legea nr. 255/2013.

Ghidul este nu doar o expunere teoretica a practicilor restaurative, ci si un instrument cu aplicabilitate practica. Indicarea conditiilor de validitate a acordului de mediere penala, oferirea de exemple ale clauzelor ce pot fi inserate, respectiv de enumerarea textelor de lege aplicabile de mediatori si profesionistii dreptului si prezentarea unor modele de acte incheiate de catre mediatori completeaza caracterul practic.

Din cuprins

    medierea penala in contextul justitiei restaurative
    aspecte de procedura privind medierea penala
    etapele procesului de mediere
    extrase din principalele acte normative incidente
    model al unui proces-verbal de inchidere a procedurii de medierii
    model al unui acord de mediere

Puncte forte

    prima lucrare ce apare ulterior datei de 1 februarie 2014 cand au intrat in vigoare noile Coduri penale.
    abordare din trei perspective: teoretica, practica si procedurala, ceea ce o face un instrument util pentru facultatile de drept si pentru practicienii dreptului.
    pentru prima data sunt identificate toate infractiunile din Codul penal si din legile speciale pentru care este posibila medierea penala.
    o contributie la ceea ce se doreste a fi cu adevarat medierea penala: o alternativa la procesul penal si, de ce nu, o alternativa la pedeapsa inchisorii.

Despre coordonator

Cristi Danilet este judecator, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, implicat in redactarea proiectului de lege privind medierea si apoi in modificarile ulterioare ale acestei Legi, precum si in planul de promovare a institutiei medierii.
 
Despre autori

Anamaria Szabo este cadru didactic in cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti si din 2012 Prodecan, mediator si dezvoltator al site-ului www.justitierestaurativa.ro.
Ion Dedu este mediator, membru in Consiliul de Mediere si formator in cadrul sesiunilor de formare continua pentru mediatori.
Andreea Radut este mediator si formator in cadrul sesiunilor de formare continua pentru mediatori.

Cei patru autori asigura deseori formarea profesionala continua a mediatorilor in domeniul medierii penale si sunt implicati in promovarea medierii in randul magistratilor, avocatilor, studentilor.

Public tinta

mediatori, formatori in mediere studenti, cadre universitare, lucratori de politie judiciara, avocati, procurori, judecatori
Numar pagini:224
Anul aparitiei:2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1356 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.