BAZELE BIOTEHNOLOGIILOR VINICOLE

PRP: 42,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 31,50 lei
Diferență: 10,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Constantin Baduca Campeanu
Editura: SITECH
Anul publicării: 2006
Pagini: 292
DESCRIERE
Constantin Baduca Campeanu - Bazele Biotehnologiilor vinicole.
Vinul este prima bautura alcoolica obtinuta si consumata de om, inceputurile vinificatiei pierzandu-se in negura vremurilor. Ca indeletnicire, prepararea vinului a aparut anterior cultivarii vitei de vie, deoarece, la inceputurile existentei sale, omul a fost vanator si culegator, procurandu-si hrana din ceea ce-i oferea natura.
Lucrarea de fata este structurata in doua parti: in prima parte este prezentata – microflora specifica industriei vinicole – bacteria, mucegaiuri si levuri, iar in partea a II-a sunt prezentate tranformarile de natura biochimica si biofizica ce au loc transformare mustului in vin – fermentatia alcoolica, maceratia, si fermentatia malolacita. librarultau. ro
Lucrarea se refera numai la microorganismele implicate in procesul de vinificare si la transformarile pe care aceasta le determina si nu cuprinde alterarile provocate de micoorganismele de contaminare, cu exceptia bacteriilor acetic, intrucat acestea nu prezinta importanta din puncul de vedere al biotehnologiilor vinicole
Vinul este prima bautura alcoolica obtinuta si consumata de om, inceputurile vinificatiei pierzandu-se in negura vremurilor. Ca indeletnicire, prepararea vinului a aparut anterior cultivarii vitei de vie, deoarece, la inceputurile existentei sale, omul a fost vanator si culegator, procurandu-si hrana din ceea ce-i oferea natura.
Lucrarea de fata este structurata in doua parti: in prima parte este prezentata – microflora specifica industriei vinicole – bacteria, mucegaiuri si levuri, iar in partea a II-a sunt prezentate tranformarile de natura biochimica si biofizica ce au loc transformare mustului in vin – fermentatia alcoolica, maceratia, si fermentatia malolacita. librarultau. ro
Lucrarea se refera numai la microorganismele implicate in procesul de vinificare si la transformarile pe care aceasta le determina si nu cuprinde alterarile provocate de micoorganismele de contaminare, cu exceptia bacteriilor acetic, intrucat acestea nu prezinta importanta din puncul de vedere al biotehnologiilor vinicole
OPINIA CITITORILOR