Aripile de dimineata

Aripile de dimineata
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Cine deschide ultimul volum de versuri al Daniei Vasilescu, cu o superba coperta si vigniete de pictorita Mariana Macri, are senzatia ca intra intr-un peisaj rarefiat, lasand in urma zgomotele orasului, nelinistile lumii, corvezile cotidiene. Autoarea ne marturiseste de la bun inceput ca nu e poeta, dar ca ne poate lua sub aripa aceluiasi inger care ii vegheaza scrisul. Artist este numai Dumnezeul Creatiei, faurirea poemelor echivaleaza cu actul rugaciunii, de aceea intoarcerea la Cuvantul divin este prima treapta pe care o suim impreuna cu inspirata mediatoare.

Prin versurile Daniei Vasilescu razbat ecourile celor cu care ea intra in rezonanta, precum Rilke, Arghezi, Voiculescu, Daniel Turcea, Constanta Buzea, Liliana Ursu, etc. Nu sunt influente ci reverberatii ale aceleiasi teme cu variatiuni, dupa cum minunata este alaturarea scrisului ei de arta Marianei Macri, poezia, pictura si desenul urmand traiectoria ascendenta a insetatilor de absolut.


Intalnirea

Ingenunchia-voi la picioarele Tale si voi astepta
Oceanele mele argintate polei-vor drumul pana la Tine,
Cerurile inimii mele iti vor canta cuvintele Tale
Inca nespuse, de ureche de om neintelese
Lacrimile mele tese-vor covorul de perle
Pe care sandaua Ta straluci-va ca pe Tabor,
Cand vei veni in intampinarea mea, primindu-ma.Pagini: 111
Anul aparitiei: 2007

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0874 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.