271 de organizatii internationale interguvernamentale

271 de organizatii internationale interguvernamentale
-25%
Preț: 33,68 lei
44,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Acest volum a aparut din necesitatea de a prezenta panorama vasta a organizatiilor internationale interguvernamentale.
In acest context am demarat o activitate de cercetare si documentare ce a inceput in anul 2005. Primul pas facut a fost incercare de a identifica daca este disponibil un astfel de dictionar pe piata. Am reusit sa identific cateva volume1 publicate in Romania, dar acestea se rezumau doar la prezentarea organizatiile internationale interguvernamentale de notorietate.
Cu toate ca s-a ajuns la un numar de 271 de organizatii internationale interguvernamentale prezentate in acest volum, este posibil ca anumite organizatii sa nu se regaseasca aici, principalul motiv fiind accesul la informatie.
A rezultat astfel un volum viu, ce surprinde pe de o parte, in intimitatea sa procesul nasterii unei organizatii, viata acesteia, transformarea sau incetarea activitatii organizatiei respective, iar pe de alta parte, viata unei veritabile societati internationale a organizatiilor internationale interguvernamentale.
Pentru a aduce un plus de rigoare am realizat un scurt studiu ce raspunde la intrebarea: ce este o organizatie internationala interguvernamentala? Este un studiu util ce delimiteaza lumea organizatiilor internationale interguvernamentale de alte entitati ce activeaza pe plan international ca: organizatiile neguvernamentale, conferintele internationale sau societatile transnationale.
Acest volum este o lucrare„vie”, comparabila cu organismele vii, care se nasc, se dezvolta si, la un moment dat, isi inceteaza existenta. Tot asa, organizatiile internationale se infiinteaza pentru a satisface o anumita necesitate, isi desfasoara activitatea pe o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, isi inceteaza existenta sau se transforma. In acest context, alaturi de Editura C.H. Beck, lansam o initiativa editoriala care speram sa ne apropie de public si punem la dispozitia tuturor celor care doresc sa ne transmita comentarii, sugestii sau sa ne indice o organizatie noua, o adresa de e-mail unde ne pot contacta: redactie@beck.ro.
Lucrarea de fata se adreseaza studentilor facultatilor de drept, facultatilor de istorie, facultatilor de relatii internationale, facultatilor de stiinte politice, facultatilor cu profil economic, masteranzilor si cercetarii stiintifice, precum si specialistilor, practicienilor si tuturor celor implicati sau interesati de relatiile internationale.
In aceeasi masura, volumul se adreseaza publicului larg, interesat de viata internationala, precum si domeniului privat, care ar putea fi interesat de acest volum, avand in vedere ca exista anumite organizatii internationale interguvernamentale de reglementare a pietelor pentru produse specifice ca: cupru, nichel, cauciuc, cacao, cafea, vita de vie si vin sau grau, ulei de masline, zahar, cocos.Numar pagini:432
Anul aparitiei:2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1141 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.