Valerian CIOCLEI - Drept penal. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia 3

Valerian CIOCLEI - Drept penal. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia 3
-25%
Preț: 29,93 lei
39,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018

DESCRIERE

 Lucrarea este structurata conform diviziunilor existente in partea speciala a noului Cod penal, limitandu-se la tematica fixata pentru examenul de an si pentru examenul de licenta, la aceasta disciplina.

Acest Caiet de seminar se doreste a fi un mijloc de fixare a cunostintelor de baza in aceasta materie, de aceea cuprinde o scurta trecere in revista a notiunilor teoretice din titlurile si capitolele stabilite in tematica, spete cu diferite grade de complexitate, intrebari si teste grila. Caietul nu ofera si rezolvarea spetelor, deoarece, fiind conceput ca un instrument de lucru pentru seminare, nu s-a dorit canalizarea atentiei catre o solutie pretins corecta, ci s-a urmarit punctarea unor probleme care sa suscite discutii, precum si formarea abilitatii de a argumenta.

 

Din cuprins

211 intrebari
385 spete
78 teste grila
3 exercitii de redactare a dispozitivului unei hotarari
5 seturi de subiecte de examen in varianta complexa si rezolvarea acestora
35 subiecte tip grila semideschisa si raspunsurile corecte

Puncte forte

structurata conform diviziunilor existente in partea speciala a noului Codul penal
mijloc de fixare a cunostintelor de baza
instrument de lucru pentru seminare
punctarea unor probleme care sa suscite discutii
exercitii pentru formarea abilitatii de a argumenta

Despre autori

Valerian CIOCLEI este profesor universitar la disciplinele Criminologie si Drept penal. Partea speciala (Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti); membru al Comisiei de redactare a Noului Cod penal; avocat

Cristina ROTARU este profesor universitar la disciplinele Drept penal. Partea speciala si Criminologie (Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti); formator la Institutul National al Magistraturii; judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Andra-Roxana TRANDAFIR este lector universitar la disciplinele Criminologie si Drept penal. Partea speciala (Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti); avocat; secretar de redactie al revistei Analele Universitatii din Bucuresti - Seria Drept; secretar general al Asociatiei Henri Capitant a Prietenilor Culturii Franceze – Romania; reprezentant al Romaniei in cadrul Grupului Partener al Institutului Max Planck pentru Criminologie Balcanica, stabilit cu Universitatea din Zagreb.

Numar pagini: 216
Coperta: Necartonata
Data aparitiei: 28. 11. 2018
Format carte: Format B5
Autori:  Cristina Rotaru, Valerian Cioclei, Andra-Roxana Trandafir (Ilie)

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0998 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.