Uscatoria de partid

Uscatoria de partid
Preț: 34,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2019
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Radu Tuculescu este prozatorul fara compromisuri. Nici macar nu s-a lasat antrenat in procesul „obsedantului deceniu”, dupa cum nici nu si-a camuflat atitudinea preponderent critica in fictiuni estetizant parabolice. Prozele sale scurte, indeosebi, exhiba un univers uman in deriva, imaginea depresiv-amuzanta, caricaturala, a omului „nou”. E o lume carnavalesca, fara masti, care a pierdut sentimentul sarbatorii, traind in anormalitate cu iluzia firescului. (Petru Poanta)

* * *

Prozele scurte semnate de Radu Tuculescu mixeaza diverse ingrediente si tonalitati: parodie, satira, absurd, grotesc, dar nu lipsesc nici elementele ludice, poetice sau observatia caracterologica. Am citit cu mare placere acest volum de proza scurta, care confirma inca o data – daca mai era nevoie – un scriitor virtuoz, un maestru al registrelor stilistice, al observatiei umane si sociale. (Adina Dinitoiu)

* * *

Radu Tuculescu a fost si a ramas toata viata un om liber. A platit, e adevarat, pentru acest „privilegiu”, dar nu s-a „victimizat” niciodata, nu a „acuzat” si nu a transferat in afara propriei persoane responsabilitatea pentru temporare neimpliniri sau dezamagiri. (Vasile Gogea)

* * *

Radu Tuculescu (1 ianuarie 1949, Tirgu Mures) este romancier, dramaturg, jurnalist si traducator din limba germana. A copilarit la Reghin si este absolvent al Conservatorului de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj, Sectia Vioara. A lucrat ca realizator Radio si TV si violonist la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj. A publicat romane, proza scurta, teatru, cronici dramatice, jurnale de calatorie, literatura pentru copii. A tradus din literatura contemporana elvetiana de expresie germana (noua volume de poezie si patru de proza) si literatura austriaca.

Dintre cartile publicate: Ora paianjenului (roman, 1984), Degetele lui Marsias (roman, 1985), Umbra penei de gisca (roman, 1991), Cuptorul cu microunde (povestiri, 1996), Aventuri in anticamera (jurnale, 2001), Ce dracu se intimpla cu trenul asta? (teatru, 2004), Povestirile mameibatrine (roman, 2006), Stalin, cu sapa-nainte! (roman, 2009), Bravul nostru Micsa! (teatru, 2010 ), Femeile insomniacului (roman, 2012), Mierla neagra (roman, 2015), Macelaria Kennedy (roman, 2017), Ina si ariciul Pit (doua volume, povesti pentru copii, 2018).

Romanele sale au aparut traduse in Italia, Franta, Austria, Germania, Ungaria, Cehia, Serbia. A condus trupe de teatru si pantomima cu care a participat la festivaluri internationale din Europa, Africa de Nord si Canada. Piesele sale de teatru s-au tradus in italiana, engleza, ceha, franceza, maghiara, ebraica. Ca dramaturg, se afla in repertoriul permanent al Teatrului Orfeus din Praga. A fost bursier la Wroc%u0142aw, Viena, Praga, Paris, Berna, Basel. A tinut conferinte despre creatia sa in Calabria, Budapesta, Torino, Haifa, Tel Aviv, Basel, Viena, Namur etc. A primit premii nationale si internationale pentru proza, dramaturgie si film TV. Este prezent in numeroase dictionare ale literaturii romane, de asemenea in Lexiconul de literatura universala (Kindle) aparut la Berlin in 2012.ISBN: 978-606-797-365-5
Nr pagini: 292
Format: 13x20 cm
Anul aparitiei: 2019

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1108 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.