Urgentele medicale. Manual-Sinteza pentru asistentii medicali. Editia a II-a revizuita si adaugita

Urgentele medicale. Manual-Sinteza pentru asistentii medicali. Editia a II-a revizuita si adaugita
-10%
Preț: 54,00 lei
60,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Teste grila

DESCRIERE

Urgentele medicale. Manual-Sinteza pentru asistentii medicali. Sanatatea este o stare, o traire, un concept, o apartenenta de protectie a entitatii umane anterior unei boli si de aceea, de cele mai multe ori, in profesia noastra trebuie sa si simti nu doar sa aplici mecanic ceea ce cunosti sau ar trebui sa cunosti.
 
Acest prim volum al urgentelor medicale reprezinta o aparitie editoriala de ultima ora, caracterizat, in primul rand de vivacitatea conceptionala, abordarea evident laborioasa si cadenta expunerii profilata pe dimensiuni si initiative profesionale impuse logic de realitatea medicala si de perspectivele reale care inlatura din start componenta ezitanta a obiectivelor de instruire sau mimarea dorintei de cunoastere care Ie este proprie unora si pe care ii sperie orice schimbare de natura didactica conforma cu opulenta si bombardamentul informational de astazi:

Lucrarea se remerca prin caracterul functional pedagogic, posibilitatea rezovarii practice si rapide a procedurilor de investigatie si terapie, semnalarea anumitelor situatii ce pot pune in pericol viata pacientului, informatii si strategii concrete pentru atitudini si tehnici de lucru, care aplicate prompt si corect cresc sansele de viata ale acestuia. Pe baza multiplelor sugestii valoroase si a experientei proprii a tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui volum, sunt prezentate sintetizat datele si corelatiile practice ele urgentelor medicale, ordonate pe capitole dupa aparate: respirator, cardiovascular, digestiv, excretor, glandele anexe, comele si
condieram ca temele expuse nu epuizeaza aprofundarea patologiei urgentelor, a mijloacelor de investigatie si a celor terapeutice.
 
Capitolele ce prezinta aparatele sunt precedate de rapeluri anatomice si fiziologice introduse cu rol de sursa de informare pentru buna intelegere a proceselor fiziopatologice si patogene urmate de descrierea tehnicilor moderne de explorari morfofunctionale (majoritatea acestora nu au fost pana astazi prezentate in manualele din tara noastra) si de constructia si organizarea individuala a capitolelor ce contin urgentele conform expunerii sistemelor de organe.

Volumul cuprinde nenumarate capitole noi ce prezinta in cadrul urgentelor informatii complete pentru afectiuni si interventii cu mare incidenta in cadrul populatiei: infectia urinara, hematuria, tromboembolismul pulmonar s. a. iar in toate celelalte capitoIe descriu amanuntit cunostintele de beza necesare cursantilor scolilor si facultatilor de asistenta medicala, studentilor in medicina, asistentelor medicale, cunostinie care constau in prezentarea activitatii propriu-zise din spitale, conduite terepeutice speciala si generala, valori de referinta pentru tratamente medicamentoase (denumirile comerciale internationale), parametrii de laborator etc., toate constituind un material de informare de ultima generatie bazat pe surse din literatura de specialitate autohtona si  internationala.

Multumesc in mod special in memoriam Conf Univ. Dr. Sorin Simion pentru materialul si iconografia deosebita pusa la dispozitie, Dr. Bogdan Mastalier, medic primar chirurg Spitalul Clinic Colentina, Cont. Univ. Dr. Agripina Rascu, medic primar Medina Muncii Spitalul Clinic Colentina, d-nei Carmen Aura Adam, as. med. principal, Cardiologie, Spitalul Clinic Colentina, celorlaltor personalitati care au elaborat aceasta lucrare, precum sl a-lui Gheorghe Chiru pentru contributie decisiva si permanenta in munca de editor.

Florian Chiru

Nr. de pagini: 524
Anul aparitiei: 2012
Autori: Florin Chiru, Adela Chiru, Crin Marcean, Elena Iancu

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:


Urgente Medicale

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2647 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.