Producerea bauturilor alcoolice traditionale in Tara Palincii

PRP: 55,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 52,25 lei
Diferență: 2,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Ioan Salomie
Editura: CERES
Anul publicării: 2010
Categoria: Gastronomie
DESCRIERE
Producera bauturilor alcoolice traditionale in Tara Palincii. Descriere:
Zona de nord-vest a Transilvaniei, care cuprinde judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Bihor si Cluj, poarta numele de Tara Palincii si este zona in care se produce o bautura traditionala din fructe, cu taria de 50% vol. Alcool, unica in felul ei, numita palinca (tuica ). Aici pomii gasesc conditii pedoclimatice deosebite pentru crestere si acumularea in fructe a unor cantitati insemnate de glucide si arome care-si pun amprenta pe bauturile care rezulta in urma fermentarii si distilarii. Lucrarea are 23 de capitole dintre care mentionam: Sortimente de bauturi traditionale din Tara Palincii; Materia prima pentru palinca si bauturile traditionale; Tehnologia traditionala de preparare a palincii si a rachiurilor traditionale; Distilarea borhoturilor; Maturarea si invechirea palincii; Imbutelierea palincii si a rachiurilor traditionale; Calificarea in meseria de„Distilator de palinca si rachiuri traditionale”; Legi si acte normative; Palinca si sanatatea; Asociatiile producatorilor de palinca din nord-vestul tarii.
Autori: N. Pomohaci, I. Cioltean, A. Popa, D. Modoran, A. Bunea, Luminita Visan,
I. Chioran
Nr. pag.: 408
An aparitie: 2009
Zona de nord-vest a Transilvaniei, care cuprinde judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Bihor si Cluj, poarta numele de Tara Palincii si este zona in care se produce o bautura traditionala din fructe, cu taria de 50% vol. Alcool, unica in felul ei, numita palinca (tuica ). Aici pomii gasesc conditii pedoclimatice deosebite pentru crestere si acumularea in fructe a unor cantitati insemnate de glucide si arome care-si pun amprenta pe bauturile care rezulta in urma fermentarii si distilarii. Lucrarea are 23 de capitole dintre care mentionam: Sortimente de bauturi traditionale din Tara Palincii; Materia prima pentru palinca si bauturile traditionale; Tehnologia traditionala de preparare a palincii si a rachiurilor traditionale; Distilarea borhoturilor; Maturarea si invechirea palincii; Imbutelierea palincii si a rachiurilor traditionale; Calificarea in meseria de„Distilator de palinca si rachiuri traditionale”; Legi si acte normative; Palinca si sanatatea; Asociatiile producatorilor de palinca din nord-vestul tarii.
Autori: N. Pomohaci, I. Cioltean, A. Popa, D. Modoran, A. Bunea, Luminita Visan,
I. Chioran
Nr. pag.: 408
An aparitie: 2009









OPINIA CITITORILOR