Probleme de eclesiologie si pastoratie

Probleme de eclesiologie si pastoratie
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 200
Format: 12X20 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Omiliile si articolele care sunt cuprinse in aceasta carte provin din smerita mea slujire bisericeasca si theologica din lume, de dinaintea sosirii mele in Sfantul Munte Athos. Ele au fost scrise din ascultare si ca sa raspunda anumitor nevoi concrete ale Bisericii.
... Practica pastorala, cand nu se intemeiaza theologie si cand nu exprima credinta si constiinta Bisericii, ajunge sa fie un proces antropocentric, o sfatuire moralista si psihologica, pur omeneasca si fara Sfantul Duh. Ea poate sa para ca il ajuta pe om, dar nu-l sfinteste si nu-l indumnezeieste si, de aceea nu-l intregeste si nici nu-l mantuieste.
Astazi, dupa mai multi ani de vietuire in Sfantul Munte, pot vedea mai bine ca pastoratia care isi extrage sevele din Theologia Patristica, din asceza, din rugaciune, din Tainele si din cultul Bisericii poate sa-l ajute in mod esential pe omul contemporan chinuit si confuz.

Egumenul Sfintei Manastiri a Cuviosului Grigorie, Arhimandritul Gheorghios

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.