NOBELUL PENTRU LITERATURA CA PATRIMONIU GEOCULTURAL

NOBELUL PENTRU LITERATURA CA PATRIMONIU GEOCULTURAL
-25%
Preț: 22,50 lei
30,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Anul publicării: 2019
Categoria: Altele

DESCRIERE

Elena PRUS este doctor habilitat in stiinte filologice, profesor universitar. Prorector pentru Cercetare stiintifica si Studii doctorale la Universitatea Libera Internationala din Moldova.

Absolventa a Facultatii Limbi si Literaturi Straine la Universitatea de Stat din Moldova; studii doctorale la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi; studii postdoctorale la Academia de stiinte a Moldovei.

Domenii de interes stiintific: Literatura universala si comparata; Istoria literaturii franceze si francofone; Geo- si socio-poetica; Studii europene; Studii interculturale.

Fondator si director publicatie: revista stiintifica Intertext (din 2007, categoria B ); Redactor-sef: revista Studii Europene (din 2016, cu suportul Programului Erasmus al Uniunii Europene).

Presedinte al colocviului international anual La Francopolyphonie, ULIM (ed. 2006-2019).

Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova si din Romania.

Volume de autor: Poetica modalitatii la Proust, Chisinau, Ruxanda, 1998; Iasi, Tipomoldova, 2015; Pariziana romanesca: mit si modernitate, Iasi, Institutul European, 2006; Stiinta filologica in cadrul universitar: cautari si realizari, Chisinau, ULIM, 2009 (coautor); Po(i)etosfere si proiectii hermeneutice, Chisinau, Foxtrot, 2009; La francosphere litteraire et l’empreinte francaise, Chisinau, ULIM, 2012; Proiectii  interculturale in filologia contemporana (coautor), Chisinau, ULIM, 2014; Literatura  universala – transcendere a capitalului cultural, Bucuresti, Ed. Fundatiei „Romania de Maine”, 2014; La Parisienne romanesque: mythe et modernite, Cote-Saint-Luc, Quebec-Canada, Editions Peisaj, 2019.

Anul aparitiei: 2019

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Altele

Created in 0.1092 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.