NOBELUL PENTRU LITERATURA CA PATRIMONIU GEOCULTURAL

NOBELUL PENTRU LITERATURA CA PATRIMONIU GEOCULTURAL
-25%
Preț: 22,50 lei
30,00 lei (-25%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Anul publicării: 2019
Categoria: Altele

DESCRIERE

Cartea autorului Elena Prus „NOBELUL PENTRU LITERATURA CA PATRIMONIU GEOCULTURAL" de la editura CARTEA ROMANEASCA

Elena PRUS este doctor habilitat in stiinte filologice, profesor universitar. Prorector pentru Cercetare stiintifica si Studii doctorale la Universitatea Libera Internationala din Moldova.

Absolventa a Facultatii Limbi si Literaturi Straine la Universitatea de Stat din Moldova; studii doctorale la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi; studii postdoctorale la Academia de stiinte a Moldovei.

Domenii de interes stiintific: Literatura universala si comparata; Istoria literaturii franceze si francofone; Geo- si socio-poetica; Studii europene; Studii interculturale.

Fondator si director publicatie: revista stiintifica Intertext (din 2007, categoria B ); Redactor-sef: revista Studii Europene (din 2016, cu suportul Programului Erasmus al Uniunii Europene).

Presedinte al colocviului international anual La Francopolyphonie, ULIM (ed. 2006-2019).

Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova si din Romania.

Volume de autor: Poetica modalitatii la Proust, Chisinau, Ruxanda, 1998; Iasi, Tipomoldova, 2015; Pariziana romanesca: mit si modernitate, Iasi, Institutul European, 2006; Stiinta filologica in cadrul universitar: cautari si realizari, Chisinau, ULIM, 2009 (coautor); Po(i)etosfere si proiectii hermeneutice, Chisinau, Foxtrot, 2009; La francosphere litteraire et l’empreinte francaise, Chisinau, ULIM, 2012; Proiectii  interculturale in filologia contemporana (coautor), Chisinau, ULIM, 2014; Literatura  universala – transcendere a capitalului cultural, Bucuresti, Ed. Fundatiei „Romania de Maine”, 2014; La Parisienne romanesque: mythe et modernite, Cote-Saint-Luc, Quebec-Canada, Editions Peisaj, 2019.

Anul aparitiei: 2019

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Altele

Created in 0.1153 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.