Mihail Udroiu, Procedura penala. Partea speciala. Editia 4 - Sinteze si grile

Mihail Udroiu, Procedura penala. Partea speciala. Editia 4 - Sinteze si grile
PRP: 139,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 118,15 lei
Diferență: 20,85 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 828
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Cartea autorului Udroiu Mihail „Mihail Udroiu, Procedura penala. Partea speciala. Editia 4 - Sinteze si grile" de la editura C. H. BECK

Una dintre cele mai performante carti de Procedura penala, Partea speciala in intelegerea si aplicarea NCPP

Despre lucrare

Intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura penala (NCPP) a atras dupa sine restructurarea logicii procesuale in cadrul noului model de proces penal. Aceasta carte, elaborata de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCPP, contine o prezentare supla si accesibila a noilor institutii procedurale din Partea speciala a NCPP in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se vor aplica in practica noile dispozitii procedurale.

Despre Editia 4

Aceasta editie aduce o noua structurare si prezentare a informatiilor, apta de a face lucrarea mult mai facil de parcurs. Fiecare capitol este insotit de un sumar in care sunt evidentiate elementele ce urmeaza a fi analizate. Totodata, regasim o restructurare a comentariilor, precum si noi explicatii asupra institutiilor de Procedura penala, Partea speciala. Deopotriva, sunt prezentate si analizate toate solutiile jurisprudentiale pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recurs in interesul legii) sau de Curtea Constitutionala, precum si jurisprudenta recenta a instantelor nationale (in mare parte nepublicata) in interpretarea si aplicarea Codului de procedura penala pana in mai 2017. Lucrarea contine trimiteri la proiectul de lege de modificare a Codului de procedura penala pus in dezbatere de Ministerul Justitiei care urmareste adaptarea legislatiei procesual penale la solutiile jurisprudentiale ale Curtii Constitutionale.

Din cuprins

    rescrierea capitolului referitor la camera preliminara
    rescrierea comentariilor in materia recursului in casatie
    prezentare detaliata a modului in care vor fi aplicate in practica institutii precum: continuarea efectuarii urmaririi penale fata de suspect, audierea anticipata, camera preliminara, recursul in casatie etc.
    solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale
    jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg
    contine trimiteri la proiectul de lege de modificare a Codului de procedura penala pus in dezbatere de Ministerul Justitiei care urmareste adaptarea legislatiei procesual penale la solutiile jurisprudentiale ale Curtii Constitutionale
    peste 50 de grile si raspunsuri

Puncte forte

    una dintre cele mai performante carti de Procedura penala, Partea speciala in intelegerea si aplicarea NCPP
    informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea speciala
    o noua structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea mult mai facil de parcurs
    sumar pentru fiecare capitol in care sunt evidentiate in esenta elemente ce urmeaza a fi analizate
    peste 350 de noi comentarii ale institutiilor de Procedura penala, Partea speciala
    analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari preliminare pana in mai 2017
    analiza deciziilor Curtii Constitutionale

Despre autor

Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

Nr. de pagini: 828
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0731 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.