Manual de Biologie B1 pentru clasa a XI-a - Ioana Arinis

Manual de Biologie B1 pentru clasa a XI-a - Ioana Arinis
PRP: 32,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,60 lei
Diferență: 6,40 lei
Disponibilitate: IN STOC
Timp estimat de procesare: 1 zi lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Biologie

DESCRIERE

Manualul de Biologie B1 pentru clasa a XI-a autoare Ioana Arinis, a fost  aprobat prin Ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii nr. 4742 din 21. 07. 2006 in urma evaluarii calitative organizate de catre Consiliul National pentru Evaluarea si Difuzarea Manualelor si este realizat in conformitate cu programa analitica aprobata prin Ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii nr. 3252 din 13. 02. 2006

Referenti: Prof. gr. I, sef lucrari dr. Crin Marcean (UMF - Bucuresti, catedra de Nursing), Prof. gr. I Claudia Manuela Negut (Colegiul National,, Mihai Viteazu" - Bucuresti)

Specializari: Stiintele Naturii, Matematica - informatica, Silvic si prelucrarea lemnului, Agricol si agromontan, Veterinar, Coregrafie, Sportiv, Militar.

Biologia, stiinta vietii, se afla in continua reinnoire. Zilnic apar alte informatii, unele chiar detronand ipotezele, legile si teoriile cunoscute. De asemenea, si in domeniul predarii biologiei se cauta cele mai eficiente metode de a o face atractiva si usor de asimilat.

In acest sens, manualul accentueaza strategiile active, oferind un parcurs care sa conduca in primul rand la formarea competentelor si atitudinilor.

Manualul, conceput intr-o maniera moderna si flexibila, tine seama de faptul ca o forma de expunere optima permite receptarea a cat mai multe detalii si o retinere facila a datelor. De aceea informatia a fost distribuita pe cate doua pagini, asezate alaturat. S-au folosit desene simple, clare si atractive, scheme integrative si tabele sintetizatoare care inlocuiesc cantitatile enorme si obositoare de text explicativ. La sfarsitul fiecarei lectii sunt descrieri ale diverselor boli (in casete galbene), experimente si teste (in casete rosii).

Manualul se remarca prin calitatea informatiei, prin modul de abordare apropiat de varsta elevilor, dar isi propune, totodata, sa-i invete un limbaj apropiat de cel stiintific. Textele lectiilor sunt presarate cu diverse casete: de intrebari, de experimente, de curiozitati. Fiecare capitol are o sectiune de valoare, cu intrebari utile in formarea unei gandiri elastice, deductive si speculative. De asemenea, se remarca interdisciplinaritatea - apelul la cunostintele de fizica, chimie, matematica - atat de necesar in dezvoltarea unei viziuni integratoare asupra fenomenelor vietii.

Pentru a avea o idee si mai clara despre aceasta carte, va rugam sa rasfoiti pasajele pe care vi le punem la dispozitie.

Din cuprins:

Cuvant inainte
I. Alcatuirea corpului uman
I. 1. Niveluri de organizare ale corpului uman
I. 2. Topografia organelor

II. Functiile fundamentale ale organismului uman
II. 1. Functiile de relatie

A. Sistemul nervos
B. Analizatorii
C. Glandele endocrine
D. Miscarea

II. 2. Functiile de nutritie

A. Digestia
B. Circulatia
C. Respiratia
D. Exceptia
E. Metabolismul

II. 3. Functia de reproducere

A. Sistemul reproducator
B. Conceptia, sarcina si nasterea
C. Sanatatea reproducerii

II. 4. Organismul - un tot unitar
Referenti: Prof. gr. I, sef lucrari dr. Crin Marcean, Prof. gr. I Claudia Manuela Negut
Anul aparitiei: 2006
Autor: Ioana Arinis
Nr. pagini: 144 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Manual de Biologie B1 pentru clasa a XI-a - Ioana Arinis

OPINIA CITITORILOR

Rating general
5 (1 review)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Autoarea Ioana Arinis este un om capabil si ordonat,o fiire ambitioasa,un invingator,asa cum am cunoscut-o ca om.Manualul este rezultatul muncii unui profesionist.
Created in 0.0679 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.