Manastirea Radu Voda (DVD)

Manastirea Radu Voda (DVD)
Preț: 23,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Categoria: Religie

DESCRIERE

Manastirea Radu Voda a fost construita in a doua jumatate a secolului al XVI-lea de catre Alexandru al II-lea Mircea, domnitor al Tarii Romanesti intre anii 1568-1574 si 1574-1577, pe locul unei vechi biserici de lemn, ce data la inceputul secolului al XVI-lea. Numele manastirii provine de la al doilea ctitor, domnitorul Radu Voda Mihnea, care a refacut din temelii biserica si ansamblul manastiresc. De-a lungul timpului manastirea a cunoscut perioade de inflorire, dar si de restriste severa. Inchisa in perioada comunista, manastirea si-a reluat viata monahala incepand cu anul 1998. De atunci s-au facut ample lucrari de imbunatatire, atat a patrimoniului manastirii, cat si a vietii duhovnicesti. Obstea manastirii s-a imbogatit treptat, numarand in prezent 20 de monahi, care desfasoara o bogata activitate misionara. In anul 2002, Manastirea Radu Voda a primit in dar, din insula Eghina, un fragment din moastele Sfantului Ierarh Nectarie. In prezent, numele Sfantului Nectarie si cel al manastirii Radu Voda sunt strans legate in constiinta pelerinilor datorita numeroaselor vindecari primite in chip minunat, in urma rugaciunilor facute la racla Sfantului.

Filmul documentar despre Manastirea Radu Voda, realizat de TRINITAS TV, prezinta trecutul manastirii, incarcat de glorie si zbicium, si bogata activitate misionara pe care o desfasoara, in prezent, monahii din Manastirea Radu Voda.

 


Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1469 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.