Invatam fizica rezolvand probleme. Probleme de fizica pentru gimnaziu. Editia a V-a - Rodica Luca

PRP: 44,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 37,76 lei
Diferență: 7,19 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2005

DESCRIERE

Lucrarea - Invatam fizica rezolvand probleme. Probleme de fizica pentru gimnaziu - este avizata M. E. N. in sesiunea august-septembrie 2018, conform rezultatelor comunicare de C. N. E. E.

Aparitia celei de a 5-a editii a cartii Invatam fizica rezolvand probleme (probleme de fizica pentru gimnaziu) este urmarea fireasca a cererii elevilor si, in acelasi timp, a profesorilor.

Prezenta editie contine marea majoritate a problemelor din editiile anterioare, insa intr-o structura bazata pe actuala programa de fizica pentru gimnaziu. S-a mentinut ordonarea problemelor in functie de dificultatea lor. Sintezele cu notiuni de fizica sau de matematica s-au dovedit a fi utile pentru intelegerea si aprofundarea continutului stiintific al fizicii, predat in clasele VI-VIII.


Un mare numar de exemple si modele de rezolvare a unor probleme reprezentative pentru aspectul fizic abordat este in continuare pus la dispozitia elevilor. Astfel, acestia vor putea, prin activitate independenta, sa-si consolideze abilitatile dobandi te, sub indrumarea profesorului, in cadrul orelor de fizica.


In acelasi timp, extinderile in fizica sau matematica au ramas ca suport destinat elevilor pasionati de fizica, pasiune evidennan si rasplatita deseori prin distinctii obtinute la olimpiada de fizica sau alte concursuri scolare.


In aceasta editie sunt incluse raspunsuri la toate problemele, iar in cazul problemelor mai dificile sunt redate, Intr-o forma adecvata situatiei analizate, legile/principiile sau formulele de definitie care conduc la solutiile acestora.


Voi fi recunoscatoare tuturor acelora care vor semnala eventualele greseli sau inadvertente intalnite in carte, precum si acelora care-si vor exprima parerile si aprecierile critice asupra continutului lucrarii.

Autoarea 22 august 2005
Sugestii pentru elevi
 
Inainte de a rezolva o problema, trebuie sa traiti in compania ei.

Ordinea generala de rezolvare a unei probleme este data de succesiunea urmatoarelor operatii:


- citirea completa a enuntului, pentru a evita omiterea involuntara a unor date, uneori extrem de importante pentru rezolvarea corecta a problemei;
analiza enuntului si completarea lui cu o schema (schita) care sa redea cat mai concis si mai clar situatia descrisa in problema;


identificarea fenomenelor fizice la care se refera situatia descrisa in problema;
aplicarea legilor ce descriu fenomenele respective. scrierea relatiilor din care fac parte marimile fizice date si/sau conditiile impuse de enunt;
efectuarea calculelor pana la obtinerea formei literale finale a marimii cerute. in functie de mari mile date;
transformarea tuturor valorilor numerice in Sistemul International si efectuarea calculelor numerice.
Daca pe parcursul acestui traseu ajungeti In impas:
recititi lectia, notitele sau modelul propus in aceasta lucrare sau in altele;
clarificati elementele necunoscute apeland la dictionare si/sau lucrari de specialitate ori pagini Web;
solicitati opinia colegilor, a prietenilor sau a profesorului de fizica.
Daca nu gasit! solutia unei probleme, cautati alta problema.


Anul reeditarii: 2019
Anul aparitiei: 2005
Nr. pagini: 366

 

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0731 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.