Interventii psihologice in scoala. Manualul consilierului scolar - cu Prefata de Adriana Baban

Interventii psihologice in scoala. Manualul consilierului scolar - cu Prefata de Adriana Baban
-16%
Preț: 50,36 lei
59,95 lei (-16%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2019
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Cartea autorului Violeta Enea „Interventii psihologice in scoala. Manualul consilierului scolar - cu Prefata de Adriana Baban" de la editura POLIROM

„Scoala ofera spatiul, cadrul si reperele de dezvoltare pentru o categorie larga de virsta. Nu intotdeauna insa viata unui copil sau adolescent este generoasa cu acesta; blocaje, debusolare, situatii de criza pot interfera si scurtcircuita «seninatatea» virstei, iar lipsa de suport in astfel de situatii creste riscul pentru esec si abandon scolar. Ghidul de fata satisface nevoile si exigentele unui consilier scolar dornic sa afle abordarile contemporane in munca cu elevul, parintele si profesorul. Tematica acopera o arie larga de probleme si activitati tipice: de la evaluarea elevului la consilierea de grup, de la interventia in doliu la preventia suicidului, de la consilierea in cazurile de viol, abuz si adictie la dezvoltarea personala a elevului. Consilierul scolar are nevoie pentru formarea sa si in munca de zi cu zi de un astfel de material si instrument de lucru, iar beneficiarii directi sunt nu doar consilierul scolar, ci si elevul, parintele, profesorul si comunitatea scolara.” (Adriana Baban)

„Consilierea scolara este intr-o continua evolutie si transformare, iar consilierii scolari pot reprezenta o resursa importanta in educatie. Doar prin aplicarea unui model de consiliere scolara bazat pe date si pe utilizarea unor programe de interventie a caror eficienta a fost demonstrata prin cercetare se poate creste calitatea activitatii desfasurate de consilierii scolari. Din aceasta perspectiva, volumul propune numeroase exemple de programe validate stiintific utilizate in intreaga lume si programe dezvoltate de specialisti autohtoni, care pot imbunatati activitatea la cabinetele de asistenta psihopedagogica. Adresat tuturor celor implicati in procesul educational romanesc, acest volum demonstreaza ca asistenta psihopedagogica din tara noastra ar putea ajunge la nivelul profesional din alte state care au investit cu adevarat in educatie.” (Violeta Enea)


Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 704
Format: 16x23

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1222 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.