Hematologie clinica in practica medicala, Daniel Coriu, MEDICALA

Hematologie clinica in practica medicala, Daniel Coriu, MEDICALA
PRP: 56,70 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 51,03 lei
Diferență: 5,67 lei
Disponibilitate: IN STOC
Timp estimat de procesare: 1 zi lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prezentare: Conceputa de un prestigios colectiv de specialisti in domeniu, de un inalt profesionalism, cartea ofera principalele notiuni clinice de hematologie, deosebit de utile prin forma de prezentare si continutul actualizat, in practica medicala. Sunt prezentate foarte schematic cele mai importante afectiuni hematologice, clasificate in capitole distincte, aproape fiecare capitol avand structura clasica: date esentiale pentru diagnostic, etiologie, epidemiologie, tablou clinic, teste specifice de laborator (morfologie, hemopatologie, flow-citometrie, biologie moleculara) etc., toate coroborate in vederea stabilirii unei terapii tintite. Unul dintre capitol este rezervat investigatiilor de laborator de ultima ora in hematologia clinica si, de asemenea, sunt tratate separat transplantul de celule stem hematopoietice, durerea la pacientul cu patologie oncologica, vaccinarea in bolile hematologice.

 

Cuprins: Abordarea clinica a pacientului cu boala hematologica. Investigatii de laborator in hematologia clinica. Anemiile: clasificare si metabolismul fierului. Anemia feripriva si alte anemii hipocrome. Anemiile megaloblastice si alte anemii macrocitare. Anemiile hemolitice autoimune. Anemiile hemolitice ereditare. Hemocromatozele. Porfiriile. Sindroame de insuficienta medulara si hemoglobinuria paroxis- tica nocturna. Patologia maligna hematologica: clasificare. Leucemiile acute. Sindromul mielodisplazic. Sindroame limfoproliferative cronice. Transplantul de celule stem hematopoietice. Hemostaza fiziologica – Investigatii. Hemofiliile si boala von Willebrand. Boala Rendu-Osler si trombopatiile ereditare. Trombocitopeniile imune si microangiopatiile trombotice. Sindromul antifosfolipidic si crioglobulinemiile. Coagularea intravasculara diseminata si fibrinoliza primara. Trombofiliile si tromboza. Tratamentul anticoagulant si trombolitic. Modificari hematologice in sarcina. Urgente hematologice. Durerea la pacientul cu patologie oncologica. Vaccinarea in bolile hematologice.

 

Adresabilitate: Medici specialisti in hematologie, medicina interna, medici rezidenti.

Nr. pagini: 288

Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0702 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.