Hagi Tudose, nuvele si schite. Cartea pentru elevi, clasele IX-XII - Barbu Stefanescu Delavrancea

Hagi Tudose, nuvele si schite. Cartea pentru elevi, clasele IX-XII - Barbu Stefanescu Delavrancea
PRP: 13,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 11,05 lei
Diferență: 1,95 lei
Disponibilitate: IN STOC
Timp estimat de procesare: 1 zi lucratoare
Anul publicării: 2017

DESCRIERE

Cartea autorului Barbu Stefanescu Delavrancea „Hagi Tudose, nuvele si schite. Cartea pentru elevi, clasele IX-XII - Barbu Stefanescu Delavrancea" de la editura CARTEA ROMANEASCA

Hagi Tudose este, în registru dramatic, o nuvelă de factură clasică, tot aşa cum Domnul Vucea este în registru comic. Autorul, Barbu Ștefănescu Delavrancea, s-a bucurat de o mare reputaţie, ca literat şi ca politician, în timpul vieţii sale. Piesele lui de teatru, cu subiect istoric, au făcut legătura dintre acelea ale lui Alecsandri şi Hasdeu şi capodopera lui Al. Davila, Vlaicu-Vodă. Delavrancea a scris şi literatură pentru copii. Cea mai consistentă parte a operei lui rămâne nuvelistica. Originea temei din Hagi Tudose urcă în clasicismul european până la figuri asemănătoare de zgârciţi precum atâţia din eroii lui Shakespeare sau Molière. Eroul lui Delavrancea îl va inspira pe Stănică Raţiu din romanul lui G. Călinescu, Enigma Otiliei.

NICOLAE MANOLESCU

Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 128
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0701 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.