Drept comercial. Comerciantii. Editie revazuta si adaugita

PRP: 60,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 51,00 lei
Diferență: 9,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cu o profunda cunoastere a stadiului actual al Dreptului comercial national si strain, cartea aduce elemente de noutate majora atat prin structura si tematica, cat si prin introducerea in literatura juridica romana a unor noi abordari, specifice celor mai moderne viziuni din domeniu.

Avand o bogata experienta ca profesor universitar, avocat si arbitru, in cuprinsul lucrarii de fata autoarea a imbinat aspectele teoretice cu cele practice, fiecare problematica importanta sau/si controversata fiind reflectata prin jurisprudenta relevanta nationala si europeana.

In sistemul unitatii dreptului privat roman, Dreptul comercial este o ramura a dreptului privat care reglementeaza activitatea comerciala/economica, raporturile juridice la care participa comerciantii, precum si regimul juridic al comerciantilor, prin utilizarea dispozitiilor Codului civil si a regulilor speciale derogatorii si/sau complementare continute de legile speciale nationale, europene si internationale, uzantele comerciale, principiile generale ale dreptului comercial si jurisprudenta obligatorie. In esenta, dreptul comercial reglementeaza „materia comerciala”, respectiv activitatea comerciala – sub aspectul continutului concret al acesteia: tranzactiile comerciale - si regimul juridic al comerciantilor/profesionistilor-comercianti.

In acest context, autoarea abordeaza materia Dreptului comercial in doua carti: „Comerciantii” si „Activitatea comerciala”.

Prin aceasta se releva o repozitionare doctrinara prin raportare la prima editie a cartii, intitulata: „Drept comercial. Intreprinderile comerciale”.

Aceasta carte este consacrata comerciantilor – celor care desfasoara activitate comerciala sub forma intreprinderilor, desemnati, in modalitatea utilizata de legiuitorul national si european, prin cea mai adecvata si cunoscuta notiune, si anume cea de „comerciant”.

Aceasta editie a cartii contine titluri principale dedicate celor mai importante institutii ale dreptului comercial: intreprinderile si intreprinderile comerciale; regimul juridic al comerciantilor persoane fizice si persoane juridice; obligatiile profesionale ale comerciantilor, si anume: publicitatea prin registrul comertului, tinerea evidentei contabile a activitatii comerciale si concurenta comerciala; societatile comerciale – reguli generale si speciale aplicabile fiecarei forme de societate comerciala.

Lucrarea raspunde cerintelor primei parti a disciplinei „Drept comercial” din cadrul planurilor de invatamant ale tuturor facultatilor de drept din sistemul de invatamant superior de stat si privat.

Cartea imbina aspectele teoretice cu cele practice, fiecare problematica importanta si/sau controversata fiind analizata prin prisma jurisprudentei relevante a instantelor arbitrale si statale romane, in special a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, precum si a jurisprudentei straine relevante.

Obiectivul cartii este acela de a introduce elemente de noutate majora, prin structura si continut, in materia dreptului comercial si, printr-o abordare specifica celor mai moderne viziuni din domeniu, sa ofere o lucrare utila studentilor si practicienilor.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1839 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.