DOOM 3, editia a III-a - revizuita si adaugita. Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane

DOOM 3, editia a III-a - revizuita si adaugita. Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane
Preț: 139,00 lei
Disponibilitate: IN STOC
Timp estimat de procesare: 1 zi lucratoare
Autor:
Anul publicării: 2022
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane este destinat tuturor celor interesati sa scrie si sa vorbeasca corect romaneste. Consultarea si respectarea DOOM3 sunt in masura sa contribuie la imbunatatirea utilizarii limbii romane.

 

 

Academia Romana a incredintat Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” responsabilitatea actualizarii normelor limbii romane, pe care Sectia de specialitate le-a avizat, iar institutiile publice au obligatia legala de a le aplica.

 

Prezentul volum este o editie noua, integral verificata si substantial imbogatita, a DOOM2 (2005), totalizand cca 64. 500 de cuvinte, dintre care cca 3. 600 sunt nou introduse. Si editia a treia urmeaza in linii mari optiunile studiilor traditionale privitoare la limba romana, insa cu modernizarile reflectate in invatamant. Normele de baza nu au fost modificate, dar s-au facut peste 3. 000 de recomandari punctuale noi, care tin seama de dinamica limbii si a societatii, de sugestiile si observatiile privind DOOM2, de raporturile dintre norma si uz etc.

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0726 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.