Dictionar Roman-German de Mihai Anutei (Contine 60. 000 de cuvinte)

Dictionar Roman-German de Mihai Anutei (Contine 60. 000 de cuvinte)
PRP: 180,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 144,00 lei
Diferență: 36,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 1620
Categoria: Dictionare

DESCRIERE

Cartea autorului Mihai Anutei „Dictionar RomanGerman de Mihai Anutei (Contine 60. 000 de cuvinte)" de la editura BLASSCO

Un 'Dictionar roman-german' de volumul si structura celui de fata satisface o veche cerinta lexicografica.

Cele aproximativ 60000 de cuvinte-titlu romanesti si corespondentele lor in limba germana evidentiaza limbajul colocvial, social-politic, economic, tehnico-stiintific, cultural-artistic si sportiv folosit curent in activitati profesionale, contacte, relatii, actiuni si imprejurari cotidiene. Sunt incluse si cuvinte regionale, invechite sau arhaice care se intalnesc in lectura operelor clasice ale celor doua literaturi.

Pentru a indica integral structurile morfologice flexionare, la inceputul dictionarului este prezentata o sinteza functionala a paradigmelor de declinare si conjugare in limba romana, in fiecare cuvant-titlu isi gaseste practic modelul de flexiune proprie.

Dictionarul prezinta vocabularul modern si contemporan al celor doua limbi, romana si germana, in locutiuni, sintagme, proverbe, zicatori, maxime si expresii idiomatice care acopera o larga gama stilistica (limbaj literar, elevat, familiar, popular, regional, argotic, livresc etc.), realizand astfel o stransa legatura intre sintaxa si semantica.

Intelegerea exacta a sensurilor cuvantului-tilu si alegerewa celui cautat este inlesnita prin prezentarea unor sinonime romanesti, iar traducerea in limba germana prezinta de regula, mai multe variante stilistice si particularitati lingvistice specifice spatiilor de limba germana care cuprind Austria si Elvetia

Prin bogatia stratificarii si a variantelor stilistice, a constructiilor frazeologice si a expresiilor idiomatice, dictionarul este, in primul rand, un ghid util traducatorilor, dar in acelasi timp, si un mijloc auxiliar important pentru realizarea unui invatamant modern de limbi straine.

Nr. de pagini: 1620

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0700 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.