Delirul

PRP: 13,39 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 9,37 lei
Diferență: 4,02 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

   In Delirul confruntarea cu fatalismul istoriei, in viziunea lui Lev Tolstoi, este o tema la vedere, o tema recurenta. La fel ideea lui Preda despre rolul personalitatii (bune sau rele) in istorie. Un individ demential, plasat in structurile puterii, poate provoca un dezastru uman, zice prozatorul, cu referire la Hitler. Adaugand: iar dezastrul este contagios, raul in istorie se raspandeste ca o molima, in fine, o decizie luata in cabinetul lui Hitler are efecte dezastruoase intr-un sat pierdut in Campia Dunarii...

    Delirul este un roman substantial – cum am scris la aparitia lui si cum cred si azi, dupa 35 de ani –, nu un mare roman (ca Morometii si Cel mai iubit dintre pamanteni), dar un roman curajos, cu scene formidabile (povestea de iubire rustica de la inceput), bine lucrate, uneori foarte subtile (ezitarile medicinistei Luchi, sinceritatea ei derutanta) si, in genere, Delirul mi se pare si azi, cand il recitesc, o carte care isi asuma o tema grava: cum trec trei-patru tineri printr-o mare tragedie a istoriei. Citind-o, cititorul trece, oricum, bine, satisfacut, ganditor, nelinistit, uneori sedus de profunzimile creatiei romanesti din interiorul unei istorii imposibile.

    EUGEN SIMION


Nr. de pagini: 496
Anul aparitiei: 2009
Format: 12×20
 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3537 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.