Codrut Constantinescu, Epistolar genevez. Student in Occident

PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,25 lei
Diferență: 3,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

 „... in 2015, exista inca destui studenti romani saracuti, care sunt obligati sa-si rotunjeasca meschinele venituri bursiere prin stagii la McDonald’s si tot soiul de shitty part-time jobs, asa cum exista (deja) fii de bogatasi care pleaca la studii pe bani, cu bani, pentru a face bani sau macar pentru a toca, la revenire (si dupa ce babacii se duc) averile– in general ilicite– pe care le-au mostenit.
Nu vreau sa spun ca n-or fi si printre acesti privilegiati copii buni, seriosi, destepti, educati intr-o etica a efortului meritoriu. Dar cel mai savuros, intelept si convingator martor al „integarii” noastre culturale tot studentul mai modest ramane: acela care a mancat de la Lidl, s-a umplut cu conserve de ton, a reincalzit la resou paste, a halit tone de cartofi prajiti de la cantinele universitare si a facut autostopul.
Codrut Constantinescu apartine acestei din urma categorii. Si tocmai de aceea scrisorile sale catre„cei de acasa” palpita de autenticitate simpatica, domesticita prin auto-ironie si juvenil optimism recuperator. In Occident, studentii romani devin un pic mai nationalisti (le trece rapid, la intoarcere) si au mici ispite stangiste, pentru a nu se deprima la vederea zilnica a unor bogatii pe cat de palpabile, pe atat de inaccesibile lor.”     Teodor Baconschi 

 
Codrut Constantinescu este istoric si scriitor. A publicat volumele Hai-hui prin Occident (Editura Premier, Ploiesti, 2004), Studii irlandeze (Editura Institutului European, Iasi, 2006), Enervari sau despre bucuria de a trai in Romania (Editura Polirom, Iasi, 2007 in colaborare cu Mirel Banica), A trai pentru a citi (Editura Karta-graphic, Ploiesti, 2008) si In labirint sunt umbre si lumini (Editura Vremea, Bucuresti 2011), Mirajul utopiei. Calatoriile in Occident: control si propaganda (Editura Vremea, Bucuresti 2013). A publicat articole in numeroase publicatii din Romania.


Nr. de pagini: 116
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1523 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.