Carol Mozes, Tehnica ingrijirii bolnavului - Editia a VII-a. Cartea asistentului medical (Editie, hardcover)

Carol Mozes, Tehnica ingrijirii bolnavului - Editia a VII-a. Cartea asistentului medical (Editie, hardcover)
PRP: 168,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 151,20 lei
Diferență: 16,80 lei
Disponibilitate: IN STOC
Timp estimat de procesare: 1 zi lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Tehnica ingrijirii bolnavului este disciplina de baza a tuturor asistentelor medicale care lucreaza la patul bolnavului. Scopul studiului acestei materii este de a reimprospate si pefectionare a asistentele medicale cu elementele de baza ale profesiunii lor fara de care nu-si pot indeplini sarcinile ce le revin in opera de ocrotire a sanatatii. Cunoasterea tehnicii corecte de ingrijire a bolnavului determina in mare masura calitatea muncii asistentei. Aceste cunostinte imbinate cu constiinciozitate si cu un inalt sentiment de umanitarism contribute la imbunatatirea continua a calitatii inqrijini bolnavilor din unitatile noastre sanitare ambulatorii si spitalicesti.

Continutul disciplinei privind tehnica inqrijirii bolnavului este foarte vast si neomogen. El constituie insa un tot, prin scopul pe care il are: Ingrijirea bolnavului. Tehnica Ingrijirii bolnavului cuprinde toate verigile de munca ale asistentei: primirea bolnavului In spital, ingrijirile generale acordate acestuia, esistente la examinarea bolnavului si supravegherea lui, alimentatia, recoltarile de produse biologice si patologice, examinarile urgente de laborator, tehnica testelor cutanate, pregatirea bolnavilor pentru examinarile complementare radiologice, endoscopice etc., tehnica tratamentului fizic si medicamentos, ca si particularitatile de ingrijire ale diferitelor categorii de varste si de boli.

Tehnica Ingrijirii bolnavului trebuie sa se ocupe si cu problemele mediului optim de spitalizare inclusiv cu umanizarea spitalului. Simtul estetic al asistentei, imbinat cu cunostintele ei de specialitate asupra functionalitatii institutiilor curativo-profilactice si asupra regimului terapeutic de proiectie, pot contribui mult la realizarea unor conditii de mediu cat mai prielnice vindecarii bolnavilor.

Asistenta medicala este un cadru cu pregatire tehnica multilaterala. Cunostintele ei medicale se bazeaza pe intetegerea fondului fiziopatologic al fenomenelor morbide si cunoasterea bazei teoretice a tehnicii moderne, pe care o aplica zi de zi la patul bolnavului in cursul procedeelor de investigatie si tratament. In vederea acestui scop, ea trebuie sa fie inarmata cu cunostinte de patologie generala, de clinica, farmacologie, terapeutica, sociologie si psihologie etc., insusite pe o baza solida de cunostinte generale, pe care, in parte, le aduce de pe bancile scolii medii (fizica, chimie, zoologie, botanica, biologie, matematica etc.), In parte si le insuseste pe bancile scolii sanitare (anatomie, fiziologie, biochimie, microbiologie, parazitologie etc.).

Predarea materialelor de specialitate (medicina interna, chirurgie, pediatrie etc.), asigura aportul de cunostinfe de patologie si clinica, necesare asistentei, care imbinate cu notiuni de sociologie si de psihologie a bolnavului, asigura intelegerea esentei muncii sale la patul bolnavului. Numai pe baza acestora, fara cunoasterea tehnicilor de ingrijire a bolnavului, a metodelor de investigare, a tehnicii terapiei moderne ea nu-si va putea insa indeplini sarcinile ce-i revin. Aplicarea stiintelor medicale la patul bolnavului implica cunoasterea tehnicii corecte de ingrijire a bolnavului.

Studierea tehnicii ingrijirii bolnavilor trebuie sa constituie preocuparea permanenta a asistentelor medicale. Dezvoltarea si tehnicizarea continua a stiintetor medicale impun cadrelor medii din retetele sanitare aprofundarea permanenta a calificani lor profesionale. Am cautat ca la adunarea materialului si la selectionarea metodelor de munca sa tin seama si de experienta profesionala a spitalelor cu traditii in sperante de a o generaliza si printre cadrele medii, contribuind la calificarea lor profesionala permanenta.

Asteptata cu mult interes de cadrele medii din tara noastra, a aparut editia a VII-a a lucrarii  reputatului Carol Mózes, editie adaugita si imbunatatita cu ultimele date in materie la zi. Tehnica ingrijirii bolnavului este disciplina de baza a tuturor asistentelor medicale. Scopul reeditarii acestei lucrari este perfectionarea acestor cadre medicale cu elementele de baza ale profesiunii lor, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii actului medical. Studiul tehnicii ingrijirii bolnavului trebuie sa constituie preocuparea permanenta a asistentelor medicale. Dezvoltarea si tehnicizarea continua a stiintelor si aparaturii medicale impun cadrelor medii de toate specialitatile aprofundarea permanenta a calificarii lor profesionale.
Anul reeditarii editiei a VII-a: 2014
Formatul cartii:  16/70x100
Coperti cartonate
Nr. pagini: 1246

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Tehnica Ingrijirii Bolnavului

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0784 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.