Moldova bisericilor de lemn. Album de reportaj, Otilia Balinisteanu, Trinitas

Preț: 240,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Religie

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

In prefata cartii este precizat faptul ca bisericile de lemn din cele sase judete ale Moldovei, prezentate in volumul de fata, constituie un important document al artei traditionale a lemnului din aceasta parte a tarii.

Cititorii pot descoperi la pagina noua argumentarea autoarei cu privire la demararea acestui proiect de redescoperire a locurilor si traditiilor romanesti.

Aventura calatoriilor mele prin Moldova bisericilor de lemn, in vederea realizarii de reportaje, s-ar putea rezuma asa: o perioada de patru ani, sase judete strabatute, 204 biserici vazute, peste 20, 000 de kilometri parcursi. Moldova bisericilor de lemn e un tezaur al Romaniei culturale si arhitecturale, inca insuficient cunoscut, inca prea putin exploatat, a evidentiat Otilia Balinisteanu.

Bisericile de lemn din cele sase judete ale Moldovei (Botosani, Iasi, Suceava, Neamt, Bacau si Vaslui) cercetate sistematic de Otilia Balinisteanu si prezentate in reportajele din volumul de fata constituie un important document al artei traditionale a lemnului din aceasta parte de tara. Autoarea, cunoscuta jurnalista ieseana, s-a aplecat cu atentie si cu discernamant asupra culturii si creatiilor noastre populare, dupa cum se poate observa din numeroasele interviuri si reportaje despre universul satului romanesc publicate […] in Ziarul Lumina […].

Otilia Balinisteanu a batut satele Moldovei la pas, culegand tot ce a fost mai de pret, dar si mai vulnerabil in fata tavalugului timpului despre aceste vechi ctitorii de lemn, apoi le-a asezat in scrierile sale, vadind reale calitati de cercetator. De aceea, apreciem ca volumul de fata reprezinta un valoros si necesar gest de salvare a unei parti importante a patrimoniului cultural national. Iar pentru viitor, bogatul material cuprins in aceste reportaje, precum si imaginile ce-l ilustreaza, vor constitui oglinda izvoarelor autentice ale identitatii si spiritualitatii noastre, dar si un consistent punct de pornire in orice cercetare legata de istoria comunitatilor romanesti”. - Etnolog EMILIA PAVEL

 

Numar pagini: 744
Format: 24x34
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3200 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.