Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana

PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,50 lei
Diferență: 2,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011

Vreau mai multe informații!

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
*
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

In mod traditional, Turcia s-a aflat la confluenta dintre civilizatia euro-atlantica si cea asiatica, societatea turca reprezentand un creuzet al valorilor celor doua civilizatii. Insa prezentarea evolutiilor complexe politice din Turcia ca o confruntare intre Islam si secularism reprezinta un demers simplificator. Turcia are actualmente trei posibilitati geostrategice: afirmarea identitatii sale europene, apropierea de lumea araba si musulmana si integrarea cu popoarele turcice din Asia Centrala. In mod evident, guvernul actual si elitele politice si economice turce joaca acum cartea europeana. Nerealizarea acestei oportunitati, indiferent de cauze, va face mai fezabile celelalte doua scenarii, pe langa un puternic resentiment al populatiei turce in raport cu SUA si UE.

Cartea scrisa de Radu Gabriel Safta si Calin Felezeu este un ghid pentru cei interesati de actualele evolutii politice, societale si internationale din Turcia si acopera un domeniu putin explorat in literatura academica din Romania.
Continut:
Despre autor:

Radu Gabriel Safta este fostul consul general al Romaniei in Turcia si actual ambasador al Romaniei in Africa de Sud.
Calin Felezeu este istoric, profesor universitar doctor la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj si fost director adjunct al Institutului Cultural Roman de la Istanbul.



Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 243

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3750 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.