Structuri si legi de reglare automata (Seria Control Engineering)

Structuri si legi de reglare automata (Seria Control Engineering)
PRP: 32,70 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 28,78 lei
Diferență: 3,92 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2005

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

PREFATA

Aceasta lucrare constituie prima parte dintr-o serie de lucrari dedicate problemei sistemelor de reglare automata cu cele trei componente de baza: reprezentare, proiectare si implementare, intitulata in mod generic,"Seria Control Engineering".

Baza de plecare o constituie cursul"Ingineria Sistemelor de Reglare", traducerea libera pentru Control Engineering, predat la sectia de Automatica de la Universitatea din Craiova, care insa a fost dezvoltat si completat cu numeroase explicatii si aplicatii cu dorinta de a micsora diferenta dintre abordarile teoretice pur matematice si intelegerea unor fenomene fizice specifice procesului de implementare a sistemelor de reglare automata,

Din acest punct de vedere consideram ca"Seria Control Engineering" este utila atat studentilor a caror programa de pregatire se refera si la sistemele de reglare automata cat si inginerilor care sunt confruntati cu realitatea fizica,

Evident ca, peste un anumit nivel de complexitate, nu pot fi ignorate reprezentarile matematice abstracte ca instrument in procesul de proiectare dar, din pacate, acestea se bazeaza de multe ori pe ipoteze simplificatoare subantelese si care nu se mentioneaza de fiecare data In mod explicit, astfel ca se limiteaza sfera de aplicabilitate, Ca urmare apar discordante flagrante intre rezultatele asteptate, anticipate pe baza reprezentarilor matematice si rezultatele concrete obtinute in urma unor implementari practice.

Tematica seriei este organizata pe capitole numerotate cu cifre romane, fiecare capitol cuprinzand un numar de subcapitole numerotate cu cifre arabe. Numerotarea formulelor si figurilor este specifica fiecarui subcapitol, fara indicarea capitolului daca referirea se face din interiorul capitolului respectiv.

Grupele de capitole care fac obiectul unor publicatii separate au un titlu care sa sugereze in mare tematica la care se refera.

Prezenta lucrare, STRUCTURI SI LEGI DE REGLARE AUTOMATA, contine doua capitole: I. Structuri si Legi de Reglare Automata Conventionala Liniare si II. Realizarea Echipamentelor de Automatizare.

Desi tematica de baza o constituie legile de reglare tipizate continuale: reprezentari si modalitati de implementare, pentru asigurarea unei baze de discutii sunt prezentate, ca si subcapitole separate, aspecte privind indicatorii de calitate si un exemplu de interpretare a unui sistem de reglare a debitului de fluid. Chestiunile legate de implementarea legilor de reglare se refera atat la tehnologia analogica cat si la cea numerica. Totusi problemele specifice referitoare la legile de reglare discrete in timp vor face obiectul urmatoarei lucrari din aceasta serie:
Sisteme numerice de reglare automata.


Anul aparitiei: 2005
Nr. pagini: 275 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Structuri si legi de reglare automata (Seria Control Engineering)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0705 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.