Lumea ca literatura. Alte amintiri

PRP: 22,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 19,28 lei
Diferență: 3,67 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Proza diversa

Vreau mai multe informații!

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
*
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cartea autorului Ioan Grosan „Lumea ca literatura. Alte amintiri" de la editura POLIROM
 
Avind convingerea ca nu orice eveniment poate fi fictionalizat si trecut in literatura, Ioan Grosan aduna in volumul sau memorialistic astfel de intimplari pe care le-a trait si pe care nu le-a inclus in cartile de beletristica. Anecdotica acestei carti nu este insa mai putin savuroasa si spectaculoasa, episoadele decupate acoperind citeva decenii si cele mai diverse medii, in Romania si in strainatate. De la aventurile spumoase pe care le-a trait el insusi la Festivalul de la Cannes sau la motelul Dracula din pasul Tihuta pina la episoade la care a fost simplu martor – cum sint intimplarile pline de haz avindu-i ca protagonisti pe taranii maramureseni sau amintirile depanate de niste veterani de razboi la o terasa din Timisoara –, Ioan Grosan ne delecteaza cu povesti care depun marturie, dupa spusele sale, "despre o anumita atmosfera, un anumit timp si anumiti, minunati, oameni”.
 
"Pe Ioan Grosan il preocupa, mai mult decit orice altceva, sufletul omenesc. El dovedeste, prin scrisul sau, ca sufletul omenesc este nemuritor, daca nu ca entitate metafizica, atunci ca subiect pentru literatura.” (Alex. Stefanescu)



Ioan Grosan, prozator, dramaturg si publicist. Absolvent al Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca (sectia romana-spaniola), a fost profesor, director artistic al studioului de creatie cinematografica al Ministerului Culturii, redactor la Contrapunct si Academia Catavencu si publicist-comentator la cotidianul Ziua. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. De acelasi autor: Caravana cinematografica (1985, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania), Trenul de noapte (1989), Scoala ludica (1990), Planeta mediocrilor (ed. I, 1991; ed. a II-a, 2002; ed. a III-a, Polirom, 2008), O suta de ani de zile la Portile Orientului (ed. I, 1992, Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania; ed. a II-a, 2001; ed. a III-a, Polirom, 2007; ed. a IV-a, Polirom, 2012), Jurnal de bordel (1994), Jurnal de Cotroceni (1998), Judetul Vaslui in NATO (2002), Un om din Est (2010), Lumea ca literatura. Amintiri (Polirom, 2014). Volumul de povestiri Caravana cinematografica a fost tradus in Rusia, Germania si Anglia, iar nuvela Trenul de noapte – in Franta, Germania, Polonia si Anglia.


Nr. de pagini: 184
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3430 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.