Ioan Cosmin Mihai, Provocari si strategii de securitate cibernetica

Ioan Cosmin Mihai, Provocari si strategii de securitate cibernetica
PRP: 52,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 46,20 lei
Diferență: 6,30 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cartea „Provocari si strategii de securitate cibernetica” are ca scop prezentarea conceptului de securitate cibernetica si propunerea unor strategii si solutii de asigurare a acesteia. Spatiul cibernetic, caracterizat prin lipsa frontierelor si anonimat, prezinta, pe langa beneficiile evidente, o serie de amenintari dificil de identificat si contracarat, ce pot viza infrastructurile critice ale unui stat.

In contextul riscurilor prezente in mediul on-line, atat la nivel individual, cat si la nivel guvernamental, cu manifestare transfrontaliera, asigurarea securitatii cibernetice– componenta a securitatii nationale– capata o importanta accentuata, constituind o reala provocare pentru toti actorii implicati.

Cartea este structurata in sapte capitole: conceptul de securitate cibernetica, structura atacurilor cibernetice, managementul riscului de securitate, analiza mecanismelor de criptare, studiul certificatelor digitale, managementul drepturilor digitale pe informatii multimedia si documente si conceperea platformei de informare securitatea-cibernetica. ro.

Lucrarea“Provocari si strategii de securitate cibernetica” a fost elaborata si sustinuta in cadrul campaniei“Promovarea cercetarii stiintifice in domeniul securitatii cibernetice”, organizata de catre ARASEC– Asociatia Romana pentru Asigurarea Securitatii Informatiei.

Cuprins:
- Conceptul de securitate cibernetica
- Structura atacurilor cibernetice
- Managementul riscului de securitate
- Analiza mecanismelor de criptare
- Studiul certificatelor digitale
- Managementul drepturilor digitale pe informatii multimedia si documente
- Conceperea platformei de informare


Autor: Ioan-Cosmin Mihai, Costel Ciuchi, Gabriel Petrica, Laurentiu Giurea
Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 230

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0694 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.