Athos. Arhitectura si spatiu sacru. Editie, trilingva

Athos. Arhitectura si spatiu sacru. Editie, trilingva
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2014
Categoria: Religie

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Albumul„Athos. Arhitectura si Spatiu Sacru” va vorbeste prin lumina, va vorbeste prin taceri, va vorbeste prin senzatii despre Tibetul Crestin, Gradina Maicii Domnului, Arca Ortodoxiei caci asa i se mai spune Sfantului Munte Athos.

O aparitie editoriala de exceptie, in conditii grafice si tipografice de exceptie, cu text in limbile romana, engleza, franceza si germana, Albumul„Athos. Arhitectura si Spatiu Sacru” reuneste in 190 de pagini aproape 500 de fotografii de arhitectura care documenteaza intr-un senzational pelerinaj fotografic toate manastirile athonite si va vorbesc despre relatia intre istorie, arhitectura, spatiu sacru si natura la Muntele Athos. Muntele Athos e doar un pretext pentru cautarea Luminii iar ortodoxia doar una dintre cai. Albumul nu este un exercitiu de prozelitism. Albumul insa este un exercitiu de admiratie si va invita cu lumina (photo) scriind (grapheion) la documentare, emotie estetica, meditatie, cautare de sens si rezistenta intr-o lume post-moderna care ne fura sansa vietii care sa ne apartina noua insine pentru a ne da perfid in schimb„sansa” dependentei de himere cu pretul pierderii de noi insine.

Albumul prezinta atat cele 20 de manastiri athonite - 17 grecesti, una ruseasca, una sarbeasca si una bulgareasca, toate urmand sistemul de vietuire chinovial, cat si schitul romanesc Sfantul Ioan Botezatorul– Prodromos, portul Dafni, capitala Kareia si granita peninsulei athonite cu lumea. Albumul vorbeste in egala masura, prin taceri de lumina, despre viata monahala athonita, despre natura acestei lumi din lume, despre arhitectura specifica, despre contributia de secole a domnitorilor romani pentru zidirea si impodobirea manastirilor atonite, despre timp si ne-timp, despre dincoace si dincolo de ziduri, despre liniste si ne-liniste, despre toleranta si iubire. Intr-un fel, acest album este si o marturisire despre cum timpul dispare din ecuatia vietii in lumea athonita in care nu vorbele-n vant ci tacerea apropie oamenii de ei insisi, de ceilalti, de natura si de Dumnezeu. Despre acest loc al timpului altor intelesuri va vorbesc in tacere fotografiile acestui Album si deopotriva despre marii anonimi jertfindu-se intru Hristos si vietuind in sihastrie, despre ctitorii lacasurilor sfinte, despre arhitectura, natura, atmosfera si taine intr-un loc fara timp unde inveti ca suntem ceea ce cunoastem nu ceea ce detinem, ca daca bati ti se va deschide, ca daca ceri ti se va da, ca doar cautand vei gasi.

Exponent al tinerei generatii de arhitecti romani, Teofil Mihailescu, autorul Albumului, este doctor al Universitatii de Arhitectura si Urbanism„Ion Mincu” din Bucuresti, are un master la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, este conferentiar universitar, este membru fondator al Ordinului Arhitectilor din Romania si conduce Biroul de Arhitectura„Teofil Mihailescu”. Stagiile ca arhitect la J. Paul Getty Museum from Los Angeles, Politecnico di Milano, Universita degli Studi di Genova sau Royal Institute of Technology in Stockholm ii implinesc un valoros parcurs profesional ce include fotografia ca mijloc de explorare antropologica a lumii. Fotografiile sale sunt o suma de cadre-stari care spun o poveste despre sentimentul locului in lumea athonita si insumeaza ca timpi de expunere o secunda de Lumina. Veti tine in mana o secunda de Lumina de la Athos care vi se daruieste cu suflet curat dintr-un loc al curateniei sufletului. Daruind acest Album, daruiti si Dumneavoastra o secunda de Lumina celor dragi acum in prag de Paste, sarbatoarea Luminii.An aparitie: 2014
Format: 200x290
Editie: cartonata
Nr. pagini: 190

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1929 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.