Adriana Ion, Consilier Controlul financiar preventiv in institutiile publice

PRP: 1090,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 1035,50 lei
Diferență: 54,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Art. 9 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 va obliga ca, in calitatea dvs. de sef al institutiei, sa organizati controlul financiar preventiv propriu, adica sa verificati legalitatea si regularitatea operatiunilor efectuate pe seama fondurilor publice sau a patrimoniului public, inainte de aprobarea acestor operatiuni.

Concret, asta inseamna ca orice factura care se achita cu bani publici trebuie sa primeasca in prealabil o viza de control financiar preventiv (o stampila), prin care se atesta ca totul este in regula, ca respectiva cheltuiala este oportuna, necesara si operata in conditiile legii. Bineinteles, aceasta viza poate fi refuzata.

Atentie, controlul financiar preventiv este un demers vital deoarece el are ca scop prevenirea fraudelor cu bani publici sau cu active ale patrimoniului public. Iar responsabil pentru organizarea si implementarea lui sunteti dvs.!

IMPORTANT! Nerespectarea obligatiei de mai sus constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3. 000 lei la 5. 000 lei, conform art. 28 din OG nr. 119/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.

Controlul financiar preventiv explicat pas cu pas!
Iata ce aveti de facut pentru a fi perfect in regula!

Consilierul Controlul financiar preventiv in institutiile publice va prezinta informatii complete despre toate operatiunile concrete pe care trebuie sa le efectuati, referitoare la proceduri, persoane responsabile, documente de intocmit, aspecte sensibile. Totul structurat in capitole foarte clare:

1. Organizarea controlului financiar preventiv propriu
2. Persoanele care exercita activitatea de control financiar preventiv propriu– conditii, principii, numirea, suspendarea, schimbarea sau destituirea
3. Operatiuni supuse controlului financiar preventiv propriu
4. Listele de verificare specifice
5. Procedura de control
6. Documente specifice
7. Refuzul de viza
8. Solutii in cazul refuzului de viza
9. Raspunderea

O mentiune speciala pentru documentele necesare in cazul desfasurarii controlului financiar preventiv. Astfel, trebuie sa intocmiti:

• Decizie de desemnare a persoanei din institutie care sa exercite controlul financiar preventiv propriu

• Registrul privind operatiunile prezentate la viza de control financiar preventiv

• Nota de restituire a proiectului de operatiune (in cazul in care acesta nu indeplineste conditiile formale pentru a fi efectuat)

• Refuz de viza

• Intentie de refuz de viza

• Raport privind activitatea de control financiar preventiv

• Situatia privind intentiile de refuz de viza, refuzurile de viza, avizele consultative si notele de restituire referitoare la activitatea de control financiar preventiv

In Consilierul Controlul financiar preventiv in institutiile publice gasiti modelele tuturor acestor documente, impreuna cu indicatii clare privind completarea lor, traseul pe care trebuie sa il parcurga si modalitatile de arhivare.

Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3020 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.