17 ecuatii care au schimbat lumea

PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,65 lei
Diferență: 7,35 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

17 ecuatii care au schimbat lumea descrie felul in care ecuatiile ne deschid noi perspective asupra experientei, de la electronica si telecomunicatii globale pana la radare, lasere, navete spatiale si bomba atomica. Povestea pe care ne-o spune Ian Stewart se desfasoara pe durata a doua milenii si jumatate, incepand cu grecii antici si incheind cu inselatoarele formule care de curand aproape ca au dus lumea finantelor la colapsul total. Ian Stewart ne arata cum intuitiile dintr-o anumita epoca influenteaza, peste secole, munca altor savanti: teorema lui Pitagora l-a inspirat pe Einstein, sau, inca si mai straniu, calculele ezitante ale unui cartofor din veacul al XVI-lea au dus la descoperirea unui numar imposibil care a devenit apoi cheia bulversantei lumi a fizicii cuantice. Naratiunea profesorului Stewart despre cele 17 ecuatii care au schimbat lumea este usor de parcurs, fascinanta, amuzanta Si, in acelasi timp, provocatoare.

Ian Stewart este cel mai inteligent si mai prolific autor de popularizare a matematicii din Marea Britanie, lista titlurilor publicate de el cuprinzand peste 80 de volume, printre care trei care explica tainele stiintifice ale lumii-disc imaginate de Terry Pratchett. E profesor emerit de matematica al Universitatii din Warwick, unde inca mai desfasoara un program de cercetare. E recunoscut pentru disponibilitatea si daruirea cu care se straduieste sa faca cunoscuta si sa explice matematica publicului larg. Din aceste motive, in 2001, a fost rasplatit cu medalia„Michael Faraday” de catre Societatea Regala de Stiinte.



Numar pagini: 292
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3427 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.